Глогът. Елексир за сърцето

Обикновен Глог Боралин-5

Обикновения глог (Crataegus monogyna) е растение от тип храстовидни. То има бодли с остри върхове. Регионите, в които може да бъде открито най-често са Западна Азия, Европа и Африка. Цветовете на глога са розови. Плодовете му са с големината на боровинка и имат червен цвят. Дълги години хората са използвали плодовете на растението за създаването на билкови екстракти, но в последното десителие е открито, че активните вещества в Глога са основно съсредоточени в листата и цветовете на самото растение.

Много хора наричат растението „сърдечната билка“ поради неговите силно изразени кардио-защитни способности. В множество народни рецепти обикновеният глог се предписва като натурално средство за профилактика при сърдечни проблеми от всякакъв вид. Такива биват високото кръвно налягане, стенокардията, втвърдените артериите и неправиленият сърдечен ритъм.

Глогът съдържа много на брой флавоноиди. Флаваноидите са антиоксиданти, които премахват възпаленията и повишават защитните сили на организма. Те засилват значително имунната ни система. Биофлавоноидите, които се срещат в изобилие в състава на глога оказват благоприятен ефект при отпускането и разширяването на кръвоносните съдове в тялото ни. Подобен ефект е от огромно значение при хора, които страдат от Стенокардия. Отпускането на кръвоносните съдове значително подсилва притока на кръв към сърцето.

Многобройни лабораторни изследвания доказват, че глогът предотвратява образуването на холестеролни плаки в кръвоносните съдове. Именно заради това, екстракти от растението са много полезни при Атеросклероза.

Глогът не само подобрява снабдяването на кръв към сърцето и мозъка. Той бива полезен и в състоянията на аритмия и сърцебиене. Ефектът от приема на растението е намаляване на неприятните усещания при тези проблеми.

Глогът подпомага нормалната функция на сърцето. Тази по-добра ефективност на сърцето засилва кръвопотока в целият ни организъм и допринася за доброто ни здраве. Едно от най-големите преимущества на екстрактите от растението е именно факта, че той не е токсичен както по-голямата част от лекарствените продукти на пазара. В допълнение на това след прием на глог не се наблюдават никакви странични ефекти, което прави растението страхотен избор в случай, че се нуждаем да приемаме продукта в дългосрочен план.

В периодите, в които се забелязва недостиг на кислород към сърцето, глогът отново идва в наша помощ. Такива случай се наблюдават именно по време на инфаркт. Този негов защитен механизъм се крие в неговото действие като силен антиоксидант, който предпазва сърцето от вредните свободни радикали.

Глогът оказва благоприятен ефект върху сърдечната ни дейност. В състава си той съдържа веществото „проантоцианидин“. То е познато на човечеството като един от най-мощните антиоксиданти. Оказва се, че приема на глога е не е за подценяване при хора, които имат  смущения в ритъма на сърцата си, при хора със сърдечна недостатъчност и при запушени артерии. Глогът прави работата на сърдечния мускул по-лека. Той подсилва изпомпването на кръвта от сърцето, възвръща еластичността на артериите и редуцира симптомите на аритмия. Той може да бъде считан за мощно оръжие срещу инфаркт. Успешно понижава кръвното налягане и нивото на вредния LDL холестерол.

Фитотерапевта Борис Николов успешно е създал продукти от серията БОРАЛИН, които са изцяло природни продукти на билкова основа. Основната съставка в тях е билката Бабини Зъби (Tribulus Terrestris). В различните продукти от серията тя бива комбинирана с други билки, сред които е и Глога. Всички те имат клинично доказано лечебно въздействие върху човешкия организъм. Именно полезните свойства на Глога, свързани със сърдечно-съдовата система, хипертонията и борбата с инфаркта карат лечителя Борис Николов да създаде продукта БОРАЛИН-5, който се препоръчва при хора, които страдат от проблеми със сърцето.

БОРАЛИН-5 подобрява оросяването на сърдечният мускул и е изключително полезен при хипертония – високо кръвно налягане. Незамени помощник е в борбата със сърдечно-съдовите заболявания като предотвратява риска от образуване на тромби.

Ако желаете може да продължите към нашите продукти:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *