Лечителят Борис Николов за холестерола, вредите, които нанася на здравето ни и как може да се предпазим от него

Борис Николов за холестеролните плаки

През своята кариера фитотерапевтът Борис Николов изучава подробно човешкото здраве, като обръща специално внимание върху значението на холестерола. В тази статия може да научите какво всъщност представлява той, колко видове има, по какъв начин може да вреди и какво представляват холестеролните плаки.

До 1985г. се смята, че има само два вида холестерол-добър и лош. Тогава двама американски учени – Браун и Голдщайн разкриват, че всъщност видовете са три – високоплътен, нископлътен и много нископлътен.

Борис Николов споделя, че  високоплътният холестерол се образува от животински мазнини, които в храносмилателния тракт  се превръщат в хиломикрони – сложна молекула, състояща се от високоплътен холестерол и моноглицерин. Тя преминава през червата и се усвоява от лимфата, където под действието на мускулния ензим се раздвоява на съставните си части и постъпва в кръвта. Движейки се, високоплътният холестерол се транспортира до черния дроб и там с помощта на рецепторите, намиращи се по стените на чернодробната клетка, молекулите се вкарват в самата клетка. Те отдават енергията си на ядрото й и се метаболизират в нископлътен холестерол, който  излиза през клетъчната мембрана, акумулира се в чернодробните канали и организмът черпи толкова, колкото му е нужно.

Според Борис Николов това е доста важно за децата, тъй като при тях и поддрастващите този нископлътен холестерол взема участие в изграждането на клетъчните мембрани. По тази причина децата трябва да ядат повече подобни мазнини. След завършване на растежа, хранителният режим трябва да се коригира, като приема на подобни мазнини се ограничи, а не тяхно място се замести с прием на повече белтъчини, например месо.

Фитотерапевтът твърди, че нископлътният холестерол отива по същия начин до самите клетки, тъй като там също има рецептори, които вкарват молекула по молекула нископлътния холестерол. Те отдават енергията си на ядрото и се метаболизират в многонископлътен холестерол. Той излиза спокойно през клетъчната мембрана, влиза в кръвта, движи се и вече преминава в така наречения лош холестерол, който се кристализира.

Според лечителя Борис Николов при удар или травми се наблюдава началото на процес, който образува холестеролни плаки. Екстрактът от Бабини Зъби ги диспергира и ги вкарва отново в кръвта, което прави процесът обратим. Това революционно откритие се получава за пръв път, благодарение на билката Бабини Зъби.

На въпроса колко време би отнело на човешкото тяло да се очисти от лошия холестерол, Борис Николов казва, че това зависи колко стари са плаките, тъй като те образуват пластове. Според него най-повърхностният слой се чисти най-лесно. Тези пластове, които обаче са закостенели, изчезват по-бавно.  При проблеми като коксартроза и шипове  изчистването става бързо – за около седмица. Борис Николов твърди, че в практиката си е имал  случаи, при които хората с болки в кръста при обръщане, минават за  около три, четири  дни. Фиторепевтът споделя, че шиповете не са костни образувания, а холестеролни такива с калции. Именно поради тази причина и тези процеси са напълно обратими. Всички заболявания, които са причинени от лошо оросяване според него, могат да се повлияят от терапия с продукти от серията БОРАЛИН. Такива здравословни състояния са коксартроза, гонартроза, склероза и други. Борис Николов смята, че билката е полезна при всякакви ставни образувания.

Продуктовата серия БОРАЛИН е създадена под ръководството на Борис Николов. Терапевтът е посветил години от живота си в проучвания и тестове докато накрая е успял да направи продукт, чието действие е научно доказано. Всеки един от продуктите му са клинично тествани и доказани във ВМА и ИСУЛ.

Ако желаете може да продължите към нашите продукти:Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *