Полезното действие на сапонините в Бабините Зъби

Сапонини в Трибулус Терестрис

Още самото име „сапонин“ загатва действието на веществото. Наименованието идва от древногръцката дума „сапо“, която означава сапун. При разтвор с вода сапонините образуват бурна пяна, която прочиства нашето тяло.

Тези лековити вещества са част от групата на над 4000 вида фитохимикали, които са познати на човечеството. Сапонините имат растителен произход. Те действат като антиоксиданти, които се борят със свободните радикали в човешкият организъм. Сапонините стимулират ензимите, притежават антибактериално действие, предпазват клетките от увреждания и подпомагат запазването на ДНК информацията в клетките ни, която е от огромно значение в процеса на зачеване.

Този специфичен вид фитохимикал, има безброй полезни действия за човешкият организъм. Сапонините подсилват и укрепват нашата имунна система. Ефекта се дължи на факта, че те изграждат защитна стена срещу бактерии и вируси, възпрепятстват размножаването на ракови клетки и по този начин предотвратяват появата или влошаването на ракови образувания. Сапонините играят ключова роля за превенцията на натрупването на холестеролни микроплаки. Като резултат те опазват организма ни от неблагоприятното им въздействие и ни предпазват от инфаркт и инсулт.

Интересен факт е, че те също подсилват здравината на нашата костна структура. Сапонините подпомагат възприемането на калции от костите и като резултат запазват тяхната цялост и подсилват издръжливостта им.

Гореописаните научни факти доказват защо продуктите от серия БОРАЛИН са толкова ефективни. Основната съставка на всеки един от тях е билката Трибулус Терестрис, по-известна в България под наименованието Бабини зъби. Целебното растение е известно именно с богатото съдържание на Сапонини в структурата си. Приема на Бабини Зъби подпомага действието на сапонините, които са налични в тялото ни, и помага на организма ни да извлече възможно най-голям процент полезно действие от тях.

Серията БОРАЛИН представлява гама от продукти с изцяло натурален произход. Те са създадени на билкова освнова. Течните екстракти са придобити чрез водно-парна екстракция. Технологията на създаване е уникална и това, което прави продуктите толкова специални е факта, че те не съдържат алкохол. По този начин се запазва високото съдържание на сапонините в разтвора.

Създателят на нашите продукти, известния фитотерапевт Борис Николов, е посветил дълги години в изследвания. Като резултат от тях, той е успял да създаде богата гама от продукти, в която може да бъдат открити продукти за най-широко разпространените здравословни проблеми. В някой от тях полезността на Бабините Зъби е комбинирана с други билки като Жълт Кантарион (Hypericum Perforatum), Глог (Crataegus Monogyna), Магарешки Бодил (Onopordum Aсаnthium), Дървесен Бъз (Sambucus Nigra) и Глухарче (Taraxacum Officinale).

Гамата БОРАЛИН може да бъде приемана от диабетици, тъй като нашите технолози не използват захар в състава на екстрактите. На нейно място е добавена Стевия (Stevia Rebaudiana)

Ако желаете може да продължите към нашите продукти:Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *