Какво представлява Трибулус Терестрис и какви са неговите действия?

Бабини Зъби Снимка

Билката Бабини Зъби е многогодишно тревисто растение. Тя е известна още с латинското наименование Трибулус Терестрис. В различни части на света, целебното растение може да се срещне под имена като „Котешка глава“, „Бикова глава“, „Дяволски тръни“, „Дяволска мигла“. Фактът, че плодовете на растението са оприличавани на глава не е случаен. Плода на билката е съставен от няколко остри ореха, които наподобяват въпросната форма.

Tribulus Terrestris 7
Бабини Зъби

В зависимост от географското положение, видовете Бабини Зъби съдържат в себе си различно количество сапонини (повече информация за тях може да откриете тук) – производни метаболитни вещества, които са много полезни за човешкия организъм.

Научно доказано е, че екстрактът, който се добива от Български Бабини Зъби, е с по-висока концентрация на това акитвно вещество. Продуктите, добити от Български растения, са в пъти по-ефективни от артикулите внесени от Индия, Китай, Виетнам или други държави по света.

Освен вече споменатите сапонини, билката съдържа в себе си белтъчини, феноли, витамин Ц, гликозиди, флавоноиди – съставки, които оформят широко-спектърното действие на продукта. Всяка, от които има оказва положително влияние върху нашето здраве.

Клинично доказано е, че екстрактът от Трибулус Терестрис регулира нивата на лошия (нископлътен) холестерол, акумулиран под формата на плаки. Самите плаки често могат да се създадат в следствие на травма, удар или неправилен начин на хранене. Като резултат от тези натрупвания човек може да претърпи тежки здравословни проблеми. Може да се стигне до разкъсване на кръвоносни съдове, а в някой по-тежки случай – до инфаркт или инсулт.

Препоръчително е, човек да взима превантивни мерки против високите нива на холестерол навреме, преди същинския проблем да е настъпил. В голяма част от случайте този проблем е тежък и остава трайни щети. Приемът на няколко опаковки от продуктите БОРАЛИН би могъл да разруши натрупалия се холестерол в тялото. Когато тази мярка е предприета в правилния момент, проблема се третира в зародиш и можем да се предпазим далеч по-лесно, сигурно и бързо. Причината за това е, че най-повърхностния слой на холестеролните микроплаки се чисти лесно. Не така обаче стоят нещата, когато плаките се вкостенеят. Тогава е нужно време, за да може екстрактът от Трибулус да разреди слой по слой тези образувания.

Ползите от екстрактите от билката Бабини Зъби далеч не се ограничават в регулирането на холестерол в кръвта. Едно от основните направления на подобните екстракти е пречистване на бъбреците, пикочния мехур и черния дроб. В ролята си на естествен диуретик, Трибулус Терестрис стимулира отделянето на урина от организма и по този начин предпазва хората от подувания в коремната област.  Черният дроб от своя страна е по-защитен, тъй като той се пречиства по-добре и отлагането на мазнини се спира. Бабините Зъби са ефективни за предотвратяването на чернодробна стеатоза (състояние, което може да бъде достигнато при прекомерна консумация на храни с високо съдържание на мазнини).

Билката помага при поява на широк спектър сърдечно-съдови заболявания. Това е така, защото приемът на хранителна добавка от типа на БОРАЛИН-1 действа регулиращо на кръвното налягане. Продуктът на Борис Николов предпазва от хипертония (високо кръвно налягане в артериите) и оказва благоприятен ефект при нарушена обмяна на липидите в кръвта.

Приемът му може да бъде полезен и при жените в по-напреднала възраст, които изпитват хормонални проблеми, защото при тях се наблюдава понижено количество тестостерон. Липсата му увеличава риска от заболявания от типа на остеопороза (метаболитно заболяване на скелета, при което костите губят своята плътност).

Друга група хора, които могат да бъдат облагодетелствани от полезността на Бабините Зъби са хората, които страдат от гръбначни проблеми от типа на дискова херния. Хората, които страдат от тези проблеми, знаят колко неприятна е болката причинена от тях. Нормалното движение е ограничено и по така начина на живот бива силно затруднен. Още след няколко приема на екстракт от Бабини Зъби пиковете на болката намаляват рязко. При по-продължителен прием се наблюдава постепенно възстановяване на хрущялно съединителната тъканна пластина, свързваща прешлените на гръбнака.

Имайки предвид гореописаните полезни действия от приема на Бабини Зъби, фитотерапевта Борис Николов създава серията продукти БОРАЛИН. Всеки един от продуктите е преминал куп клинични тестове във ВМА и ИСУЛ, които доказват терапевтичната му сила. Тази широка гама от хранителни добавки действа регулиращо на нископлътните холестеролни плаки. Във всички продукти освен БОРАЛИН-1 към основната съставка от Трибулус Терестрис са добавени допълнителни билки за облекчаване на различни здравословни проблеми. В нашата серия може да откриете продукт за най-широко разпространените болестни състояния. Разполагаме с 5 основни течни екстракта – БОРАЛИН-1, БОРАЛИН-4, БОРАЛИН-5, БОРАЛИН-8 и масажен гел БОРАЛИН-3.

Ако желаете може да продължите към нашите продукти:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *