Полезните действия на Жълтия Кантарион

Жълт Кантарион

Жълтият кантарион е тревисто растение. Той може да бъде открит в множество райони в България. Растението разцъфва през летния период. Интересно е, че билката е позната под наименованието „билката за деветдесет и девет болести“. В последно време Жълтият Кантарион набира все по-голяма популярност и се използва в множество продукти в комбинация с други билки. По този начин продукта намира употреба при лечението на широк спектър заболявания. Екстракта от Жълтия Кантарион стимулира апетита и секрецията на различни жлези в тялото. Той има ефект при възстановяване на тъканите и действа успокояващо на нервната система. Кантарионът има стягащо, кръвоспиращо, противовъзпалително, обезболяващо, антисептично, ранозаздравяващо, диуретично и жлъчегонно действие.

Биохимичният състав на Жълтият Кантарион е богат на множество полезни вещества. В него могат да бъдат открити вещества хиперицин и псевдохиперицин. Те са кондензирани производни  на антрацена. В състава на растението могат да бъдат открити хиперозид (флавоноиден глюкозид), рутин и кверцитрин, етерично масло със зеленикав цвят, смолисти вещества, аскорбинова киселина, високо съдържание на каротин и незначителни следи от киселина от никотин.

Според хората Жълтият Кантарион има магическа сила, тъй като притежава невероятен ефект, който въздейства не само на тялото, но и на духа. Съставката хиперфорин допринася за лечебните свойства на растението. Билката притежава силен болкоуспокояващ ефект, а прахът от тревата е силно средство за профилактика на някой видове ракови заболявания. Билката има могъщ успокоителен ефект. Помага при психически разтройства и страхови неврози. Още по-интересно е, че ефектите на билката се забелязват бързо, а резултатите им остават трайни (ако е направена пълна терапия).

Чудодейната билка е наричана още Христова кръв в народната медицина. Позната е на хората още от древността.

Благодарение на своите силно изразени антибактериални, противовъзпалителни, регенеративни и бактерицидни свойства Жълтият Кантарион намира приложение при охлузвания, рани и травми.

Жълтият Кантарион отпуска мускулатурата в кръвоносните съдове, жлъчните протоци, кръвоносните съдове, червата и пикочните пътища. По този начин се наблюдава облекчение в отделянето на жлъчен сок. Резултата, от което е благоприятен ефект върху перисталтиката на червата.

Жълтият Кантарион облекчава симпомите на абстиненция. Затова някой хора предпочитат да приемат подобен екстракт когато искат да прекъснат зависимостта си към алкохол или цигари. При прием на билката настроението се уравновесява и рядко се наблюдават крайни промени в него. Не на последно място, екстрактите от Кантарион чувството за тревожност при дамите, който са в менопауза.

БОРАЛИН-4 комбинира действието на билките Бабини Зъби и Жълт Кантарион. Съотношението е 80% Бабини Зъби към 20% Жълт Кантарион. Продуктът е създаден по рецепта на известния фитотерапевт Борис Николов. Създаден е следвайки уникална технология, която успява да съхрани полезните свойства на двете билки почти непокътнати. БОРАЛИН-4 може да бъде приеман от диабетици, тъй като е подсладен със Стевия. Действа успокояващо и може да бъде приеман при неврологични проблеми. Препоръчва се при хора, страдащи от гръбначни проблеми, тъй като има болкообезболяващ ефект.

Ако желаете може да продължите към нашите продукти:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *