Невена Босилкова: Бабини зъби - демирбозан е убиецът на холестеролните плаки!

Невена Босилкова: Бабини зъби - демирбозан е убиецът на холестеролните плаки!

12 юни 2013

Предлагаме ви една от най-обстойните публикации на тема живота и делото на народния лечител фитотерапевт Борис Николов и неговите изобретения възоснова билката tribulus terrestris (бабини зъби, демирбозан, трибулус). Неин автор е уважаваният блогър Невена Босилкова, която пише и под псевдонима "Късна Пролет". Материалът се радва на близо 200000 прочитания в социалните мрежи. Благодарим на Невена за вниманието към любимата ни билка и откривателя на нейните неподозирани ползи за здравето!

 

Четете тук или в оригинал на адрес:

https://kasnaprolet9999.blog.bg/drugi/2012/07/18/babini-zybi-demirbozan-ubiecyt-na-holesterinovite-plaki.980260

 

18.07.2012 00:13 - Бабини зъби-Демирбозан-убиецът на холестериновите плаки
автор: kasnaprolet9999 
категория: Други   
прочетен: 194662 коментари: 27 гласове: 45
последна промяна: 30.03.2015 18:49

 

Днес ще ви разкажа за един много светъл човек, посветил последната трета от живота си на изследвания на полезното действие на билката Tribulus terrestris, от хилядолетия известна сред народа с имената бабини зъби, трабузан, демирбозан, кочи глави, чюнка.

Борис Николов е роден в гр.Петрич на 06.08.1922 г. През пролетта на 1938 г. тежко заболява от хемероиди и македонската знахарка баба Дивлевица му показва билката “бабини зъби” и му дава указания  как да приготви лековитата отвара.

Борис сам набира тази билка и приготвя отварата от нея. Заболяването бързо отзвучава  Половин век по-късно той ще си спомни рецептата, за да помогне на свой колега и приятел. По това време билката не била известна и не се продавала в билковите аптеки. При една своя командировка в гр.Сандански успява да открие цяла плантация от тази билка на територията на учебно-опитно стопанство. Там познавали бабините зъби като опасен плевел, унищожаващ всички култури, до които се доближи. Така той успява да набере от тази билка и да излекува своя приятел.
По това време бъдещият лечител е служител в Министерство на просветата. Колегите проявяват интерес към бабините зъби  и стават първите му пациенти. Следващите няколко години с отварата от нея успява да излекува дископатии, коксартрози, гонартрози на свои приятели, колеги, съседи и др. Мълвата за лековитата билка се разнася и скоро пред дома му в столичния квартал „Слатина” започват да се редят хора, на които традиционната медицина не е помогнала.

 При едно бране на череши през 1963 г. се случва така, че клонът на който е бил стъпил се счупва и той пада на земята, натъртвайки целия си гръб. Тогава бързо му минало, но след около десетина години започнал да се схваща и почувдствал болки по целия си гръбначен стълб. Към тези болежки се прибавили и исхемична болест на сърцето, подути колене и глезени  стави. Трудно изкачвал стълбите, а бил само на 53 г. Забелязал също, че започнал много да забравя и Алцхаймера бил в ход. Тогава Николов решава да опита въздействието на отварата и върху себе си и ето какво казва за резултатите от своето лечение: “Получих обилно уриниране, болките, които имах  в сърдечната област отзвучаха, сърцето започна да пулсира ритмично и плавно. Отоците от  коленете и глезени стави изчезнаха. Почувствах се като обикновен човек. Тогава си казах, че ще живея най-малко още 20 г. Много е трудно това да се повярва, но човек може да го разбере само, ако го е преживял.”

Тогава решава, че трябва да направи всичко възможно водния извлек от тази билка   да стигне до повече страдащи  хора.Така той създава своя първи препарат от тази билка и го нарича “Боралин 1”. През 1993 г. получава едно от първите разрешителни за практикуване, издадено от тогавашното МНЗ. С времето фитотерапевтът усъвършенства екстракта и разработва технология за оптимално извличане на целебните съставки. Експериментира с различни водни извлеци, като към силата на Tribulus terrestris добавя и други билки. Така се утвърждават хранителните добавки от серията „Боралин”-Боралин 1, Боралин 3, Боралин 4(80% бабини зъби и 20% жълт кантарион) , Боралин 5(80% бабини зъби, 10%   глог и 10%  магарешки бодил), Боралин 8 (80% бабини зъби и 20 %  глухарче). Продават се все още в билкови аптеки, здравни магазини, дрогерии и др.

image

В началото на 90-те г. на миналия век, ИСУЛ и Авиационно медицинският институт към ВМА извършват клинични изпитания на препаратите от серията  “Боралин”, които доказват ефикасността и безопасността им. Установено е уникалното им свойство да разграждат холестериновите плаки, които стоят в основата на много заболявания. Резултатите потвърждават изключителното свойство на Боралин да повлиява широк кръг болести, в основата на които стои проблем с оросяването или хронична инфекция.

През 1985 г. двама американски учени-д-р Браун и д-р Голдщайн получиха Нобелова награда затова, че успяха да докажат как става образуването на холестерола, неговите функции в човешкото тяло  и последствията от него. Накратко те са открили, че основно от животинските мазнини се образува в човешките клетки високоплътен  холестерол (добър холестерол), който при обмяната в клетките се превръща в нископлътен, а той от своя страна се превръща в  много нископлътен (лош холестерол). Те се намират едновременно в кръвта, която ги транспортира до човешките органи. Лошият холестерол, поради ниската си плътност, може да излиза извън клетъчните мембрани, откъдето постъпва в кръвта. Срещайки калций той кристализира и образува холестеринови плаки.Тези микро-плаки се наслояват по стените на кръвоносната система, най-често в артериите и могат да  предизвикват инфаркт. Особено опасно е когато се настанят в мозъчните кръвоносни съдове-това води до инсулт.  Настаняват се и в меките тъкани-мускули, сухожилия, жлези(панкреаса, надбъбречна, простатна и млечните). Това причинява куп заболявания,  тъй като клетките, в които също могат да се образуват тези плаки, стават нископроходими с ограничено кръвооросяване и те започват да боледуват. Също така при травми отначало се образува малък шип, който представлява също холестериново образувание, а после около него започва да кристализират още плаки, той постепенно израства и затиска нервите. Така ставите стават все по-малко подвижни, подути и болезнени.

До скоро се вярваше, че това е необратим процес, но този достоен мъж Борис Николов, съвместно със цяло съзвездие от наши много добри учени, открили и клинично доказали, че получения по специална технология  воден извлек от билката бабини зъби-Боралин премахва тези плаки и те се разграждат на съответните им части-много нископлътен холестерол и калций. Така ставите/тъканите се освобождават и започва нормалното им кръвоснабдяване, а болките много бързо утихват. Установено е също, че препаратите от серията "Боралин" успешно се справят с нахлуващите по различни пътища у нас болестотворни микроорганизми, бактерии и пр. Всички препарати от серията "Боралин" имат свойството да изчистват холестероловите плаки и да нормализират нивото на триглицеридите в кръвта. Това се дължи на фуростаноловите сапонини, които са фармакологично най-важното вещество от състава на Tribulus terrestris. Комбинацията с други билки засилва въздействието им спрямо широк кръг заболявания. Съответният номер Боралин се препоръчва според придружаващите оплаквания. При отсъствие на такива, терапията се провежда с Боралин-4. 

⭐️Елате в единствената Фейсбук група, посветена на билката Tribulus (бабини зъби)!

Тези  изследвания Николов публикува в книга- "Растението убиец на холестериновите плаки” (ИК „Български писател” С2006).  Там подробно е описано как  препаратите от серията "Боралин" влияят на мозъчни, гръбначни и неврологични заболявания, нормализират размерите на простатната жлеза, засилват потентността и фертилността и тушират възпаление на панкреаса. Така например  сърдечно болни, хипертоници и застрашени от тромбофлебит подобряват състоянието си след курс с Боралин-5. Пациенти, за които решението е било изкуствена става, са възстановявали подвижността си, благодарение на Боралин-8. Обяснено е, че препаратите могат да се прилагат и профилактично. Повече за тяхните свойства и употреба вижте тук:www.boralin.bg


Който има интерес може да си изтегли неговата книга от горепосочения сайт.

По-късно Борис Николов  решава да  открие част от тайните на своите рецепти и публикува в пресата опростен вариант на "Боралин", като чай от Tribulus terrestris, който всеки нуждаещ се би могъл да приготви в домашни условия. Ето неговата рецепта: 

  Необходими продукти и материали:

5 супени лъжици(25 гр.) ситно нарязана билка бабини зъби; 1 литър вода; Филтърна хартия-продава се във вид на фунийки, както и специални цедки за тях в големите търговски вериги.

Начин на приготвяне:

Варете билката 1 час в покрит съд, на тих огън-леко да къкри.
Оставете да престои едно денонощие, след което се я прецедете двукратно през филтърна хартия.

Внимавайте да не паднат трънчета!!!!Те могат да бъдат много опасни, ако попаднат в меките тъкани на хранопровод, стомах и т.н. Казват, че шипчетата от плодовете на билката могат да спукат автомобилна гума.
Полученият концентриран чай долейте с вода до 1 литър. Извлекът не е устойчив, особено  в топло време, затова много е важно да се съхранява в хладилник. По този повод внукът на Борис Николов в коментар №9 на постинга ни съветва за следното: "можете да стабилизирате и овкусите отварата с лимонена киселина на върха на чаена лъжичка - около 1 грам за литър. Така може да изкара до 1 месец в хладилника и... няколко часа в жегата извън него."
Приемайте по следната схема, сутрин, обед вечер, след хранене:

1 ден - по 3 супени лъжици или 30 мл

2 ден - по 4 супени лъжици или 40 мл

3-7 ден - по 5 супени лъжици или 50 мл

Направете 10 дни почивка и след това отново по същата схема.  За максимален ефект се препоръчва 4 такива курса през интервал за почивка между тях от 10 дни. След 1-2 месеца пауза може да се повтори схемата. За профилактичен прием са достатъчни три курса годишно с интервал за почивка между тях от 10 дни.

Внимание: Това е много силна билка и дозата трябва да се спазва стриктно. По време на приема й не бива да се употребява алкохол, защото той намалява нейното действие. Билката се бере през първата половина на септември, когато плодовете й са добре узряли, заедно с корена.

Въпреки че тази рецепта придобива голяма известност чрез медиите, потокът пациенти пред кабинета му не спира. Лечителят продължава да приема по график до последния си ден 18 VII 2009, когато след нелеп битов инцидент той си отива от този свят на 87 годишна възраст, в отлично здраве. Днес фамилната фирма "Боралин" ООД и Фондация "Боралин - живот за всеки" продължават неговото дело.

Борис Николов е човек-космополит. За него не е било достатъчно да оправи собствените си болежки, но и да бъде полезен на другите хора. Той има голямо сърце, нещо което е твърде дефицитно днес. Много хора не се замислят върху собственото си здраве, камо ли да помогнат на ближните си. Самият факт, че е успял в тези смутни времена-началото на прехода, да организира нашия научен потенциал и да го впрегне в научни изследвания на свойствата на тази билка си е цял подвиг. Успял е да ги заинтригува и да спечели доверието им, давате ли си сметка колко хора могат да направят това? Наистина му се възхищавам, жалко че при такова добро здраве е починал от битов инцидент. Така му е било писано, казват, че като ти дойде времето все нещо ще се случи, за да си заминеш. Хубаво е, че до последния си час е бил на крака и полезен за всички. Имал е достойни старини и всъщност какви старини са това, до последно е бил едно работещо голямо момче със широко сърце, което е побирало болките на всички хора около себе си. Успявал е да им даде нов живот без болка и е бил щастлив от това. 

За неговия внук Юлиян, с когото скоро имах удоволствието да разговарям,  мога да кажа, че е достоен наследник на своя дядо. Не само е успял е да разбере значението на това откритие, но е доразвил идеите му и продължил неговото дело чрез дейността на фирмата "Боралин" и Фондация “Боралин- живот за всеки”.
Фондацията е регистрирана през 2007 г., за да подпомага дейността на Борис Николов, а след неговата смърт разяснява завещаните от него рецепти. За тази цел, на доброволни начала, поддържа телефонна линия за консултации относно приготвянето на чай от бабини зъби в работни дни - номер 02/8716070 между 10 и 18 ч.

Друг проект на Фондация "Боралин-живот за всеки" е издаването на фитотерапевтичен справочник, включващ разнообразни рецепти, който ще бъде подарен на всеки практикуващ лекар в страната. Идеята е да се насърчи предписването на паралелно билково лечение, заедно с медикаментозното. Предвижда се енциклопедията да бъде предлагана за свободна продажба, както и в Интернет.  При успех, проектът ще излезе и извън България. За да превърнет тази идея в общонародно дело, приканват  се читателите да изпращат изпитани рецепти на адреса на фондацията  в Интернет:  

office@boralin.bg


След преценка на редакторите, предлаганите рецепти ще могат да бъдат клинично тествани и включени в справочника.
На посочената по-горе телефонна линия често дежури внукът му Юлиян Димитров и дава консултации. Според неговите думи, той е бил първото опитно зайче на дядо си, но му е благодарен, че с отварата от тази билка го е излекувал от далекогледство и многостранен синозит, капвайки му от нея в очите и носа. Разказа ми още, че продължава производството на препаратите "Боралин", серия 4, 5 и 8, а скоро ще пуснат и позабравената серия 3 за трудно зарастващи рани. Те се приготвяли в специална и много скъпо-струваща апаратура, която се намира на територията на БАН.Тези дни той си направи блог тук и вероятно скоро сам ще ни разкаже по-подробно за това.
Сигурна съм, че дядо му го гледа сега от някой паралелен свят и му се радва. Днес се навършват 3 г. от смъртта му и този постинг е в негова чест. Поклон пред светлата му памет!!!

Видео с Юлиян Димитров за начина на употреба на бабините зъби вижте тук:

https://boralin.bg/bg-news-details-67.html

image
imageПоследните две снимки са от архива на Юлиян Димитров. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Боралин-1 напира да излезе от реактора

прочети още

с бабини зъби и жълт кантарион

прочети още

Вижте видео представяне на книгата на Николов

прочети още

Фамилната история на Боралин във фокуса на здравния журналист Радост Станчева

прочети още

Вашите отзиви са важни за нас! Благодарим на всички, които подкрепят мисията ни!

прочети още

ИНФОФАРМА: не малка роля за това изиграва лечителската практика на Борис Николов и неговите препарати от серията Боралин

прочети още

Статия във вестник 24 часа от 14 април 2007 г., посветена на Боралин

прочети още

Научете за ползите от великата билка с необичайно силни целебни въздействия!

прочети още

против образуване на холестеролни плаки в кръвоносните съдове

прочети още

Очерк за живота и делото на именития лечител, публикуван със съкращения в блога на www.boralin.bg

прочети още

Излезе от печат най-новото трето допълнено издание на книгата "Растението убиец на холестеролните плаки" от Борис Николов

прочети още

Публикация в Интернет страницата на в-к Труд на тема Борис Николов, неговия Боралин и билката бабини зъби.

прочети още

Факсимилета на оригиналните протоколи от клинични изпитвания на препаратите “Боралин”

прочети още

Воден моно екстракт от шампионската билка Tribulus terrestris

прочети още

Избрани публикации от вестници, списания и Интернет здравни портали

прочети още

Избрани публикации от вестници, списания и Интернет здравни портали

прочети още

"В секса няма нищо лошо и срамно... Той е изкуство"

прочети още

Избрани публикации от вестници, списания и Интернет здравни портали

прочети още

ОТ АРХИВА: Още изрезки от стари вестници, на тема препаратите БОРАЛИН и техния изобретател Борис НИКОЛОВ

прочети още

Обичате ли нашия висококачествен сироп от дървесен черен бъз?

прочети още

Откритията на Б. Николов са сензационни и през април 2007 в-к 24 часа излиза с материал на първа страница

прочети още

В България се срещат 22 вида, но само един от тях е лечебен - Hypericum perforatum

прочети още

Tribulus terrestris е билка, позната у нас с имената трибулус, трабузан, кочи глави, чюнка и незабравимото „бабини зъби”. Турското име на растението, с което също е известно, е демирбозан. Билката с многото, и все шеговити, названия е сред най-изследваните растения през последните десетилетия.

прочети още

Скромното глухарче крие неподозирана мощ

прочети още

ОТ АРХИВА: Публикации във вестник Лечител от далечната 1992 г.

прочети още

Гледайте единственото запазено интервю на фитотерапевта Б. Николов

прочети още

Благодарение на ТВ "Евроком", посланието на Боралин стигна до хиляди зрители

прочети още

Обобщаваме най-важните ползи на екстрактите от Tribulus terrestris, по рецепти на фитотерапевта Борис Николов

прочети още

При нежния пол помага за по-лекото понасяне неудобствата на климакса

прочети още

Глогът е известен със суперсилата си да тонизира сърдечния мускул

прочети още

Най-после на пазара се появи беззахарен сироп от дървесен черен бъз

прочети още

Съвети на билкаря Борис Николов по време на епидемии

прочети още

В-к ТЕЛЕГРАФ публикува малко известни рецепти на лечителя Борис Николов

прочети още

Билката бабини зъби получава огромна известност от лечителя Борис Николов

прочети още

Научете за ползите от великата билка с необичайно силни целебни въздействия!

прочети още

Чюнка, кочи глави, трабузан или... бабини зъби

прочети още

Избрани вериги книжарници и магазини, където е достъпна книгата на Николов

прочети още

Постигнете максимален ефект с пълен курс от само 4 бутилки Боралин!

прочети още

"Екстрактът е мощно нестероидно средство, полезно за хормоналния фон и за редица други състояния"

прочети още

"Едно от най-ценните действия е понижаване на холестерола."

прочети още

По рецепти на народния лечител Борис НИКОЛОВ

прочети още

Как се приготвя чай от бабини зъби за шипове по рецепта на българския лечител Борис НИКОЛОВ?

прочети още

Вижте част от книгата на лечителя Борис НИКОЛОВ

прочети още

Хранителна добавка укрепва ставите, отбранява ни и от холестерола

прочети още

"Толкова много ме болеше, изобщо не можех да работя. Докато не започнах илача на Борис Николов"

прочети още

Първите експерименти са извършени в ИСУЛ и върху доброволци от ВМА

прочети още

Билкови хранителни добавки по рецепти на лечителя Борис НИКОЛОВ

прочети още

Хипократ: Нека храната ви бъде лекарство и лекарството храна!

прочети още

Вижте старата опаковка на БОРАЛИН преди 2014 г., от когато е новата ни визия

прочети още

Холестеролните плаки в организма са причина за инфаркти

прочети още

Откъс от третото издание на книгата "Растението убиец на холестеролните плаки". Част "Анкета" представя интервюта и мнения от социалните мрежи на хора, съобщили за благоприятното влияние на препаратите "Боралин" .

прочети още

"Малко преди да си отиде, той разкрил една от многобройните си рецепти"

прочети още

"Бабини зъби. Единият вариант за ползване е като си купите готовия продукт Боралин..."

прочети още

ОТ АРХИВА: Списание "Родолюбие" от 1990 г. пише за билкаря и неговите открития

прочети още

Zdrave.org посвещава обстойна статия на Б. Николов и неговия Боралин

прочети още

Многопосочните въздействия на тази течна формула, направиха БОРАЛИН-4 любима хранителна добавка на хиляди

прочети още

Гледайте интервю с НИКОЛОВ, телевизионни демонстрации на негови рецепти и други видео материали.

прочети още

БНТ "Бързо, лесно, вкусно" Рецепта на Б. Николов с бабини зъби, демонстрирана от неговия внук Ю. Димитров

прочети още

Хранителни добавки с половин век история и клинично доказани въздействия

прочети още

Подгответе имунната система за предизвикателства!

прочети още

"Растението убиец на холестеролните плаки" в 30000 тираж като приложение на в-к 24 часа през 2007 г.

прочети още

Всичко важно за бабини зъби, БОРАЛИН и Борис НИКОЛОВ

прочети още

Рецептите на фитотерапевта Борис Николов

прочети още

Колегите проявяват интерес към бабините зъби и стават първите му пациенти

прочети още
Най-българската билка
17 февруари 2022

Кое е растението, на което е посветена книгата на лечителя Николов?

прочети още

Как да сме №1 в лекарския кабинет, на работа, след работа и... в леглото?

прочети още

"Една от много добре изучените билки, благодарение най-вече на лечителя Борис Николов..."

прочети още

Юлиян Димитров демонстрира рецепта на Борис Николов в предаването по ТВ7 "Споделено с Вихра"

прочети още

По рецепти на народния лечител Борис НИКОЛОВ

прочети още

lekuvai.bg пише за Николов и неговите рецепти

прочети още

Научете от бестселъра на фитотерапевта Борис Николов

прочети още

Билкови добавки Боралин в промо пакети "Максимален ефект"

прочети още

Станете последователи на instagram профила на Боралин!

прочети още

След три издания, книгата на Борис Николов вече е достъпна за читателите в столични и регионални библиотеки.

прочети още

Деси получи пратка БОРАЛИН

прочети още

Производство на хранителни добавки и козметика на ишлеме

прочети още

"Еликсир на петрички лечител спасява човешкото сърце само за 3 дни! Най-ефикасният метод на Борис Николов е този с бабините зъби"

прочети още

Благодарим на всички за участието! Ето и четиримата победители в нашата томбола...

прочети още

Можете да намерите пълната гама Боралин вече и в аптеки Фрамар! Попитайте за допълнителни пакетни отстъпки нашия Инстаграм модел и инфлуенсър Десислава Стоянова!

прочети още

Бабини зъби спомага и за регулирането на кръвната захар

прочети още

Магазин „Здравница” е дългогодишен партньор на Боралин

прочети още

Коледа наближава! Включи се в празничната ни игра!

прочети още

Най-претоварените здравни институции по празниците са Бърза помощ и черния ни дроб.

прочети още

От народната лечителка баба Дивлевица, която също е от Македонския край, той научава за лековитата билка

прочети още

За да помага на близки, младият Николов обикаля дрогериите, но се оказва, че никой аптекар не е и чувал за Tribulus terrestris

прочети още

Actualno.com: Лечителят Борис Николов ни остави тайна рецепта, която използваше бай Тошо

прочети още

Д-р Папазова за лечебните свойства на Бабини зъби

прочети още

Как да повишим мощността и да удължим живота на този агрегат?

прочети още

През 1993 г. ИСУЛ тества и официално признава капките Боралин

прочети още
"168 часа" за Николов:
14 ноември 2021

"Открива катализатор, който оптимизира действието на илача"

прочети още

Заради кое растение Александър Велики завладява остров Сокотра?

прочети още

„Малко преди да се спомине, бай Борето Николов ми каза що да сторя, ако искам моторчето в гърдите ми да работи като швейцарския часовник на Живков“

прочети още

Опитай пълен курс от само 4 опаковки + още 1 подарък!

прочети още

Най-известната рецепта на фитотерапевта Петър Димков.

прочети още

Търсете Боралин и в магазините на FHL - Фитнес и здраве

прочети още

Комбинирайте с Боралин-4 или Боралин-8 за подкрепа на гръбнака и ставите

прочети още

Прадедите ни сваляли булото на младоженката с шипков клон. Шведите ядат супа от шипки. Любима рецепта на фитотерапевта Борис Николов за шипково вино.

прочети още

Интервю от 2012 г. с Юлиян Димитров - внук и ученик на лечителя Борис Николов

прочети още

"Борис Николов е сред най-известните български лечители. За него са писали дори чуждестранни медии...."

прочети още

Интернет порталът разказва пикантна история от миналото на Николов...

прочети още

Приживе неговата слава се разнася из цялата страна

прочети още

Трънливата билка тормози летовниците

прочети още

Бил само на 53 години, а чувствал, че му остава не повече от година-две живот

прочети още

Възползвайте се от летните предложения на промо пакети "Максимален ефект"

прочети още

Порталът vijti.com споделя историята на Николов и Боралин

прочети още

Богата билкова аптека в центъра на София

прочети още

Боралин ви подарява ваучер за половината от цената на цикъл консултации с нутриционист

прочети още

Какво ни завеща Борис Николов?

прочети още

Разработва технология за оптимално извличане на целебните съставки

прочети още

Второ участие в "Бързо, лесно, вкусно" на Юлиян Димитров - внук и ученик на фитотерапевта Борис Николов.

прочети още

Каква е връзката на лечителите Петър Димков и Борис Николов с тези растения?

прочети още

Боралин в промо пакети с други продукти

прочети още

Дори без да го искаме, ежедневно сме подложени на билкова терапия

прочети още

Как да помогнем на бъбреците и черния дроб?

прочети още

Съществува ли „ваксина” срещу сърдечно-съдови проблеми?

прочети още

Да видим какво ще намерим в градината и в супермаркета, за да потвърдим старата поговорка, че храната е най-доброто лекарство.

прочети още

Билкова сервизна акция за двигателя!

прочети още

То е основна съставка на опасна напитка, покорила Европа.

прочети още

Kakda.org: Билката бабини зъби получава голяма популярност от лечителя Борис Николов

прочети още

За цялата фамилия, за всички в офиса - 20 опаковки различни видове Боралин на изгодна цена + много подаръци и безплатна доставка

прочети още

Яжте лозови сърми за здраво сърце, за добро зрение плакнете очите с мъзга от зарязаната асма

прочети още

"Три комисии заключават, че лекарство с такъв бърз ефект няма"

прочети още

Комбинация от билки в подкрепа на гръбнака

прочети още

Телешки рог срещу паразити и пепел от заешка кожа за сърцето. Как са се лекували българите преди Освобождението?

прочети още

Публикувано на страницата на "Здраве и вино"

прочети още

Когато си опитал всичко, време е за тази билкова комбинация

прочети още

Една от най-полезните подправки липсва на трапезата ни

прочети още

Изгодни пакетни предложения пълен курс Боралин.

прочети още

QR код за директно присъединяване към единствената Фейсбук група, посветена на билката бабини зъби (Tribulus terrestris)

прочети още

"Екстрактите от серията Боралин правят тези процеси обратими"

прочети още

Възможно ли е да "рециклираме" износените стави?

прочети още

Повод за национална гордост е, че нашата страна е най-големият производител на…

прочети още

45 навършва тази година серията билкови хранителни добавки „Боралин”.

прочети още

Куркумата е не само кулинарно, но и лечебно растение. Подобрява работата на жлъчката и черния дроб.

прочети още

Как да си №1 в спорта, на работа, след работа и в... леглото?

прочети още

Народният лечител Борис Николов препоръчваше изобилие от ябълки в диетата

прочети още

Има голямо сърце, нещо което е твърде дефицитно днес

прочети още

Ето коя е била любимата отвара на Тодор Живков

прочети още

Комбинирайте с Б4 и Б8 за максимален ефект

прочети още

Ефектът от проведеното лечение с тези препарати изумява три комисии във ВМА

прочети още

Последвайте ни в социалната мрежа!

прочети още

През 1984г. заедно с български лекари и учени провежда системни експерименти с хранителната добавка Боралин-1 (Б1) въз основа на Бабините зъби. 

прочети още
Схема на прием
2 януари 2021

Ето схемата, по която се приема Боралин-4, 5 и 8

прочети още

Възползвайте се от зимните предложения на промо пакети "Максимален ефект"

прочети още

Честито на печелившите и очакваме да се свържете с нас на лично съобщение, за да разберете как можете да получите подаръците си.

прочети още

Поддържането на силен имунитет е важно не само през зимния сезон, когато върлуват грипове и настинки, но и през цялата година.

прочети още

Освен в България, Tribulus Terrestris присъства в народната медицина на различни световни култури. Особено популярна е в Индия, където се използва в лечебните практики на алтернативната медицина Аюрведа, а освен това е утвърдена и като мощен афродизиак.

прочети още

Близо половин век за Боралин-5 се говори от уста на уста

прочети още

Въпреки закачливото си име, билката има мощно действие върху организма. Как да избегнем страничните ефекти и да се насладим на ползите от екстрактите Боралин по рецепти на фитотерапевта Борис Николов?

прочети още

Коледа наближава! Включи се в празничната ни игра от 7 до 26 декември 2020 и може да спечелиш СТРАХОТЕН ПОДАРЪК от серията билкови хранителни добавки Боралин - коледен пакет „Максимален ефект“ по избор! Последвай Фейсбук страницата ни, за да научиш повече.

прочети още

Онлайн изданието "Български Фермер" пише за Боралин и Николов през 2017 г.

прочети още

Николов разработва съвместно с военни медици препарат с кодово име Б1

прочети още

Възползвайте се от есенните предложения на промо пакети "Максимален ефект"

прочети още

spomen.bg публикува очерк на журналиста от в-к 24 часа Николай Москов

прочети още

Изобретенията на Николов привличат вниманието на военните

прочети още

Как моторчето в гърдите да работи като швейцарския часовник на Тодор Живков?

прочети още

Могат да се използват за профилактика и лечение на възпаления, хронични заболявания и различни инфекции

прочети още

Изобретение на наш лечител от 1976г. изумява медици с ефективността си.

прочети още

Боралин-1 е вашата начална спирка към промяната!

прочети още

Николов разработва начините това растение да се превърне в спасител на човешкото здраве

прочети още

Кратки рецензии от корицата на третото издание "Растението убиец на холестеролните плаки"

прочети още

Търсете бестселъра на Борис Николов във верига книжарници Сиела

прочети още

Възползвайте се от пролетните предложения на промо пакети "Максимален ефект"!

прочети още

Още една публикация в Интернет страницата на в-к 24 часа на тема Борис Николов, неговия Боралин и билката бабини зъби. ЛЕЧИТЕЛЯТ БОРИС НИКОЛОВ: БЪЛГАРСКАТА „ВИАГРА” СЕ КАЗВА БАБИНИ ЗЪБИ

прочети още

Благодарение на Борис Николов, Живков изкарва до дълбоки старини без кръвно и холестерол

прочети още

Изданието на Национална асоциация на пчеларитe вестник "Пчели" пише за Борис Николов и билката бабини зъби

прочети още

Отварата намалява риска от инфаркт, вкарва в норма нивата на холестерола и допринася за голяма потентност.

прочети още

Любимият блогър Невена Босилкова пише за нашите продукти!

прочети още

ВЕЧЕРНО: "Билката бабини зъби ни избавя от холестерол, хипертония, аденом на простатата, мастопатии, шипове, дископатии"

прочети още

Билката може да бъде и опасна, ако се прекалява с нея

прочети още

ИСУЛ и ВМА извършват клинични изпитания на Боралин, които доказват ефикасността и безопасността му

прочети още

Новинарският портал представя Боралин през 2013 г.

прочети още

Възползвайте се от промо пакетните ни предложения!

прочети още

Как да върнем биологичния часовник с 20 години?

прочети още