Клинични изпитания във Военномедицинска академия и ИСУЛ доказват качеството на препарати по негови рецепти да разграждат холестероловите плаки. Те са в основата на десетки заболявания, най-страшните от които са инфаркт и инсулт. По смъртност от тях България е на първо място в ЕС.

Подобни мрачни статистики обаче не спират нашенеца да похапва нездравословно и да прекалява с чашката. По тези показатели също сме сред държавите-отличнички. Масово българският мъж е с наднормено тегло, омазнен черен дроб, висока кръвна захар и холестерол или т.нар метаболитен синдром... Но само едно може да го изплаши до толкова, че да вземе мерки – еректилната дисфункция. Опре ли до най-милото му, българинът не жали средства и опитва всичко. Известните лекарства са скъпи, имат ред странични ефекти и действието им е временно. За щастие Родината ни дарява с могъща билка срещу неуспехи в леглото – Tribulus terrestris. По нашите земи сме благословени с най-висока концентрация на вълшебните фуростанолови сапонини, на които се дължи действието.

„Това е най-малкото, което тази билка може да направи за нас”, казваше лечителят Николов. Освен стимулиращо хормоните действие, неговата серия „Боралин” пречиства сърдечно-съдовата система от плаки, снижава нивата на холестерола, пикочната киселина и кръвната захар, укротява някои автоимунни заболявания, стихват възпалителните процеси в ставите. Срещу коксартроза например, за чувствително подобрение е достатъчен двумесечен курс с четири половин литрови опаковки Боралин№8, като междувременно болното място се маже с дълбокопроникващия гел Боралин№3. При заболявания на сърцето курсът се прави с №5, а при ошипявания, гръбначни болежки и висок холестерол помага №4. Д-р Янакиева от Варна съобщава за подобрение при пациент с постоянен шум в ушите и коронарни запушвания. Тя научава за Боралин от свой колега, излекуван от тромбоза в бедрената артерия.

Флагманът на серията е №1 – билков сироп без захар с екстракт от Tribulus terrestris. Само след седмица прием, резултатът надминава очакванията, споделя пациент на д-р Вълчев от Бургас. Взема се и от лица без еректилни проблеми, с цел допълнително усилване на представянето. При нежния пол помага за по-лекото понасяне неудобствата на климакса, подобрява чувствителността и фертилността. Подслаждането със стевия го прави подходящ и за диабетици.

В аптеките ще намерим цял рафт подобни продукти, но причината за ограничената им успеваемост е в спиртния извлек, който унищожава активните съставки от групата на сапонините. Някои производители дори добавят хлороформ в процеса на екстракция. Пазарният си дял дължат единствено на агресивната реклама.

На този пазар от няколко години е и фирмата на наследниците на именития лечител. Сбъдната е неговата мечта да започне фабрично производство на Боралин.

 

Четете статията в оригинал тук www.24zdrave.bg/Article/5819722