БИЛКИТЕ НА НИКОЛОВ (ЧАСТ II)  Христова кръв за нерви, рани и стомах

БИЛКИТЕ НА НИКОЛОВ (ЧАСТ II) Христова кръв за нерви, рани и стомах

14 април 2021

     От древни времена жълтият кантарион е известен като средство, отблъскващо магии и нечистиви сили от всякакъв род. Народната и традиционната медицина единодушно признават ефикасността му срещу половин енциклопедия болести. Пословична е силата му бързо да заздравява рани. През Средновековните войни бил използван за превързване на дълбоки прободни рани от меч. Кантарионът действа болкоуспокояващо, противовъзпалително и заздравяващо. В наши дни немски учени потвърдиха мощното му антибактериално действие. При рани и изгаряния се прилага маслен извлек, получен чрез накисване на цветовете в зехтин. Използвайте стъклена бутилка и оставете на слънце за десетина дни. Тази смес прилагайте при невралгии и ишиас. Една чаена лъжица на гладно ще успокои гастрита и язвата. Същия ефект ще постигнете и с редовното пиене на чай. Жълтият кантарион проявява също и диуретично действие, спомагащо за елиминирането на отпадните продукти от организма. Поради това запарка от билката се препоръчва при подагра и артрити.

     Религиозното мислене на народа навремето е свързвало благоухаещия червен сок от цветовете с кръвта и раните на Христос. Една легенда разказва следното: "Когато Йоан, любимият апостол на Господа стоял смъртно опечален под кръста, той грижливо събрал опръсканите със свещена кръв растения, за да ги подари на вярващите като скъп спомен за смъртта на Спасителя." И наистина, червеният сок на ароматната билка предизвиква странното чувство, че в златисто-жълтите цветове има сякаш капка кръв от нашия Спасител. Затова народното наименование на билката е „христова кръв“ или „христова чудотворка“. В много западни страни се нарича „билката на свети Йоан“. Събира се в пълен разцвет около 24 юни, Еньовден, но можете да я намерите и до края на септември. Ако, разбира се, другите билкари не я откъснат преди вас. (Призоваваме всички събирачи, не късайте всичко, което видят очите ви, оставете възможност на растението да се възпроизведе, за да я има същата билка и догодина!)

     За наш късмет, тревопасните животни заобикалят жълтия кантарион. За тях той е отровен. В големи дози е вреден и за хората.

     Жълтият кантарион е сред основните растения в препаратите на народния лечител Борис Николов. В комбинация с тотален воден извлек от бабини зъби (Tribulus terrestris) по негова рецепта, успешно се повлияват гръбначни неволи, холестерол и нерви. При възрастни мъже се облекчават неприятностите с потентността и простатната жлеза, а при дамите – неволите, свързани с климакса. Еликсирът се нарича Боралин-4. Към него добавете и масажния гел Боралин-3 за още по-добър ефект при ставите и гърба.

     Поради въздействието му върху нервната система, жълтият кантарион не бива да се приема едновременно с антидепресанти. Важно е също да се знае, че активното вещество хиперицин повишава чувствителността на кожата към слънчеви лъчи, което може да доведе до сериозни изгаряния. Затова не е добра идея да изпиете чаша чай от жълт кантарион и да отидете на плаж. Добавки с тази билка не бива да се приемат без почивка, поради риск от неприятности с бъбреците. Боралин-4 по рецепта на Борис Николов се пие 7 дни по прогресираща схема, след което се правят 10 дни почивка, преди да започнете следващата опаковка по същата схема. Максимален ефект се постига с 4 бутилки, приети за два месеца.

 

Вижте още: БИЛКИТЕ НА НИКОЛОВ (ЧАСТ I) БАБИНИ ЗЪБИ ТОПЯТ ШИПОВЕ И ПУКАТ ГУМИ, СЛЕДЯТ ГИ С GPS

 

Информация за билкови хранителни добавки

БОРАЛИН по рецепти на фитотерапевта

БОРИС НИКОЛОВ и неговата книга

РАСТЕНИЕТО УБИЕЦ НА ХОЛЕСТЕРОЛНИТЕ ПЛАКИ

тук: www.boralin.eu


Станете последователи на instagram профила на Боралин!

прочети още

Откъс от книгата на Николай МОСКОВ „Най-добрите български лечители” (със съкращения) публикувано в www.boralin.eu

прочети още

Производство на хранителни добавки и козметика на ишлеме

прочети още

Благодарим на всички за участието! Ето и четиримата победители в нашата томбола...

прочети още

Можете да намерите пълната гама Боралин вече и в аптеки Фрамар! Попитайте за допълнителни пакетни отстъпки нашия Инстаграм модел и инфлуенсър Десислава Стоянова!

прочети още

Коледа наближава! Включи се в празничната ни игра и може да спечелиш страхотен подарък от серията билкови хранителни добавки Боралин - коледен пакет „Максимален ефект“ по избор! Участвай в три лесни стъпки: 1) Харесай тази публикация на фейсбук страницата ни. 2) В коментарите отдолу отговори правилно на въпросите „Какво е заглавието на книгата на фитотерапевта Борис Николов, разказваща за работата му с билката бабини зъби?" 3) Последвай страницата ни (ако все още не си) и не пропускай да разбереш дали печелиш! Всички отговорили правилно ще бъдат включени в коледната томбола, а победителят ще бъде изтеглен на случаен принцип и излъчен на 1 януари 2022 г чрез публикация на страницата. Пълните правила и условия на коледната игра можеш да намериш тук:

прочети още

Най-претоварените здравни институции по празниците са Бърза помощ и черния ни дроб.

прочети още

Единственото запазено интервю на фитотерапевта Б. Николов

прочети още

Откъс от третото издание на книгата "Растението убиец на холестеролните плаки". Част "Анкета" представя интервюта и мнения от социалните мрежи на хора, съобщили за благоприятното влияние на препаратите "Боралин"

прочети още

Най-известната рецепта на фитотерапевта Петър Димков.

прочети още

Прадедите ни сваляли булото на младоженката с шипков клон. Шведите ядат супа от шипки. Любима рецепта на фитотерапевта Борис Николов за шипково вино.

прочети още

Каква е връзката на лечителите Петър Димков и Борис Николов с тези растения?

прочети още

Дори без да го искаме, ежедневно сме подложени на билкова терапия

прочети още

Съвети на билкаря Борис Николов по време на епидемии

прочети още

Да видим какво ще намерим в градината и в супермаркета, за да потвърдим старата поговорка, че храната е най-доброто лекарство.

прочети още

То е основна съставка на опасна напитка, покорила Европа.

прочети още

Яжте лозови сърми за здраво сърце, за добро зрение плакнете очите с мъзга от зарязаната асма

прочети още

Телешки рог срещу паразити и пепел от заешка кожа за сърцето. Как са се лекували българите преди Освобождението?

прочети още

Една от най-полезните подправки липсва на трапезата ни

прочети още

Заради кое растение Александър Велики завладява остров Сокотра?

прочети още

Повод за национална гордост е, че нашата страна е най-големият производител на…

прочети още

45 навършва тази година серията билкови хранителни добавки „Боралин”.

прочети още

Куркумата е не само кулинарно, но и лечебно растение. Подобрява работата на жлъчката и черния дроб.

прочети още

Народният лечител Борис Николов препоръчваше изобилие от ябълки в диетата

прочети още

Няма по-голям комплимент за един продукт, от това на пазара да се появят негови фалшификати. В това отношение една родна хранителна добавка може да се „похвали” с множество имитации и посегателства срещу запазената си марка. Ето нейната история...

прочети още

Освен в България, Tribulus Terrestris присъства в народната медицина на различни световни култури. Особено популярна е в Индия, където се използва в лечебните практики на алтернативната медицина Аюрведа, а освен това е утвърдена и като мощен афродизиак.

прочети още

Честито на печелившите и очакваме да се свържете с нас на лично съобщение, за да разберете как можете да получите подаръците си.

прочети още

Поддържането на силен имунитет е важно не само през зимния сезон, когато върлуват грипове и настинки, но и през цялата година.

прочети още

Коледа наближава! Включи се в празничната ни игра от 7 до 26 декември 2020 и може да спечелиш СТРАХОТЕН ПОДАРЪК от серията билкови хранителни добавки Боралин - коледен пакет „Максимален ефект“ по избор! Последвай Фейсбук страницата ни, за да научиш повече.

прочети още

Tribulus terrestris е билка, позната у нас с имената трибулус, трабузан, кочи глави, чюнка и незабравимото „бабини зъби”. Турското име на растението, с което също е известно, е демирбозан. Билката с многото, и все шеговити, названия е сред най-изследваните растения през последните десетилетия.

прочети още

Откритията на Б. Николов са сензационни и през април 2007 в-к 24 часа излиза с материал на първа страница

прочети още

Кратки рецензии от корицата на третото издание "Растението убиец на холестеролните плаки"

прочети още

Излезе от печат най-новото трето допълнено издание на книгата "Растението убиец на холестеролните плаки" от Борис Николов

прочети още

Факсимилета на оригиналните протоколи от клинични изпитания на препаратите “Боралин”. Възможно е влошено качество на копирането, поради възрастта на някои от документите. За да разгледате, запишете фотокопието в твърдия диск на вашия компютър, след което отворете с предпочитаната програма за преглед на снимки и използвайте функция увеличаване (zoom).

прочети още