6 ШОКИРАЩИ ИСТИНИ ЗА КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ (И КАК ДА ОЦЕЛЕЕМ В СЕДМИЦИТЕ ПРЕДИ И СЛЕД ТЯХ)

6 ШОКИРАЩИ ИСТИНИ ЗА КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ (И КАК ДА ОЦЕЛЕЕМ В СЕДМИЦИТЕ ПРЕДИ И СЛЕД ТЯХ)

4 декември 2021

     В календара за месеците декември и януари преобладават червените цифри. Национални, фирмени, църковни празници и именни дни са толкова нагъсто, че се сливат в едно безкрайно пиршество. Преяждането става норма, а махмурлукът просто няма кога да се прояви, защото запоите се припокриват. В същото време претовареният организъм работи в авариен режим. Празничната еуфория и алкохолът действат като упойка и не си даваме сметка на какво се подлагаме. Не случайно болшинството сърдечно-съдови инциденти се случват по това време на годината. Какво да направим, за да стоим далече от статистиката и да не помрачим тържествата?

  1. Когато на трапезата чувствате, че не можете да поемете нито хапка повече, оставете си място за една таблетка храносмилателни ензими. Тя ще добави турбо на храносмилането и нощем няма да ви тормозят празнични киселини. Най-богатите комплекси съдържат всичко необходимо за подсилване секрецията на панкреаса. Ензимът амилаза разгражда въглехидратите, които се съдържат в ориза, картофите и тестото. Липазата бори тлъстото, протеаза и бромелаин са жизнено необходими след боба на Бъдни вечер. Лактазата ни позволява да тъпчем торти и други сметанени изкушения. Вегетарианците да наблегнат на целулазата, без която зеленчуците не се усвояват правилно. Сутрин можете да успокоите възпаления стомах и изстискания панкреас със здравословен билков шот от 30 мл Боралин-4. Подсладеният със стевия сироп по рецепта на фитотерапевта Борис Николов съдържа активни екстракти от жълт кантарион (Hypericum perforatum) и бабини зъби (Tribulus terrestris).
  2. Същата хранителна добавка се предписва за борба с коварните холестеролни плаки, които се отлагат по стените на сърдечно-съдовата система. Злоупотребата с тлъсто и сладко качва стойностите на лошия холестерол и триглицеридите в кръвта. Те взаимодействат с калция и образуват микроплаки, които затормозяват работата и храненето на органи, стави и жлези.
  3. Най-претоварените здравни институции по празниците са Бърза помощ и черния ни дроб. Персоналните ни пречиствателни станции едва смогват да обработят литрите алкохол. Наздравиците никак не допринасят за здравето ни. Спасението пак идва от света на билките. Екстрактите от бял трън (Silybum marianum) ще държат цирозата надалеч. Могат да се пият профилактично в критичните седмици. Друг по-малък празничен проблем е затлъстяването на дроба, т. нар стеатоза. Тя се повлиява отлично от Боралин-8, комбинация екстракти от бабини зъби и глухарче.
  4. В стари времена наричали подаграта „болест на царете”, защото само те можели да си позволят обилно хранене с месо. В наши дни с нея могат да се похвалят половината поданици. Ако и вие сте „благословени” с високи нива на пикочна киселина, не се ласкайте, а вземете мерки. Изключете дивечаво и агнешко месо от менюто си, забравете за бирата. В тях се съдържат пурини, които в крайна сметка водят до мъчителни болки най-често в глезените и пръстите на краката. В най-тежките случаи се отваря рана, от която се изсипва кристализирала пикочна киселина под формата на пясък. Тук отново може да помогне Боралин-8. Действието му е насочено към тонуса на бъбреците и способността им да филтрират пикочната киселина. Така по естествен път тя се извежда от организма с урината.
  5. Хемороидите са друг неканен гост на празничната ни трапеза. Люта храна и люта ракия са най-честата причина за сълзи в тоалетната. Задължителното през зимата червено вино съдържа танини, които ги карат да озвереят. Ако проблемът е в начален етап, Боралин-5 може да помогне. В тази комбинация на народния лечител Борис Николов са включени екстракти от бабини зъби, магарешки бодил (Onopordum асаnthium) и обикновен глог (Crataegus monogyna). Пие се по схема и резултатът идва бързо.
  6. Празничните трапези не рядко получават своето продължение в спалнята. За съжаление ефектите на алкохола спрямо ищаха и потентността са диаметрално противоположни. Но не и при господата, които са въоръжени с хранителна добавка Боралин-1 – 100% екстракт от бабини зъби. Тази билка е всепризнат афродизиак и за двата пола. Подобряването на оросяването в деликатната зона води до резултати, надминаващи очакванията.

     Ако четете тази статия по Атанасовден, значи сте оцелели след десетките тежки трапези. Дано единствената жертва е вашият колан, който в битките е получил само някалко допълнителни прободни рани. Сега е време да сбъднете новогодишните  обещания към себе си – спрете цигарите и алкохола и се запишете на фитнес!

Научете повече за действието на различните видове Боралин в блога на официалната ни Интернет страница.

Информация за билкови хранителни добавки

БОРАЛИН по рецепти на фитотерапевта

БОРИС НИКОЛОВ и неговата книга

РАСТЕНИЕТО УБИЕЦ НА ХОЛЕСТЕРОЛНИТЕ ПЛАКИ

тук: www.boralin.eu


Станете последователи на instagram профила на Боралин!

прочети още

Откъс от книгата на Николай МОСКОВ „Най-добрите български лечители” (със съкращения) публикувано в www.boralin.eu

прочети още

Производство на хранителни добавки и козметика на ишлеме

прочети още

Благодарим на всички за участието! Ето и четиримата победители в нашата томбола...

прочети още

Можете да намерите пълната гама Боралин вече и в аптеки Фрамар! Попитайте за допълнителни пакетни отстъпки нашия Инстаграм модел и инфлуенсър Десислава Стоянова!

прочети още

Коледа наближава! Включи се в празничната ни игра и може да спечелиш страхотен подарък от серията билкови хранителни добавки Боралин - коледен пакет „Максимален ефект“ по избор! Участвай в три лесни стъпки: 1) Харесай тази публикация на фейсбук страницата ни. 2) В коментарите отдолу отговори правилно на въпросите „Какво е заглавието на книгата на фитотерапевта Борис Николов, разказваща за работата му с билката бабини зъби?" 3) Последвай страницата ни (ако все още не си) и не пропускай да разбереш дали печелиш! Всички отговорили правилно ще бъдат включени в коледната томбола, а победителят ще бъде изтеглен на случаен принцип и излъчен на 1 януари 2022 г чрез публикация на страницата. Пълните правила и условия на коледната игра можеш да намериш тук:

прочети още

Единственото запазено интервю на фитотерапевта Б. Николов

прочети още

Откъс от третото издание на книгата "Растението убиец на холестеролните плаки". Част "Анкета" представя интервюта и мнения от социалните мрежи на хора, съобщили за благоприятното влияние на препаратите "Боралин"

прочети още

Най-известната рецепта на фитотерапевта Петър Димков.

прочети още

Прадедите ни сваляли булото на младоженката с шипков клон. Шведите ядат супа от шипки. Любима рецепта на фитотерапевта Борис Николов за шипково вино.

прочети още

В България се срещат 22 вида, но само един от тях е лечебен - Hypericum perforatum

прочети още

Каква е връзката на лечителите Петър Димков и Борис Николов с тези растения?

прочети още

Дори без да го искаме, ежедневно сме подложени на билкова терапия

прочети още

Съвети на билкаря Борис Николов по време на епидемии

прочети още

Да видим какво ще намерим в градината и в супермаркета, за да потвърдим старата поговорка, че храната е най-доброто лекарство.

прочети още

То е основна съставка на опасна напитка, покорила Европа.

прочети още

Яжте лозови сърми за здраво сърце, за добро зрение плакнете очите с мъзга от зарязаната асма

прочети още

Телешки рог срещу паразити и пепел от заешка кожа за сърцето. Как са се лекували българите преди Освобождението?

прочети още

Една от най-полезните подправки липсва на трапезата ни

прочети още

Заради кое растение Александър Велики завладява остров Сокотра?

прочети още

Повод за национална гордост е, че нашата страна е най-големият производител на…

прочети още

45 навършва тази година серията билкови хранителни добавки „Боралин”.

прочети още

Куркумата е не само кулинарно, но и лечебно растение. Подобрява работата на жлъчката и черния дроб.

прочети още

Народният лечител Борис Николов препоръчваше изобилие от ябълки в диетата

прочети още

Няма по-голям комплимент за един продукт, от това на пазара да се появят негови фалшификати. В това отношение една родна хранителна добавка може да се „похвали” с множество имитации и посегателства срещу запазената си марка. Ето нейната история...

прочети още

Освен в България, Tribulus Terrestris присъства в народната медицина на различни световни култури. Особено популярна е в Индия, където се използва в лечебните практики на алтернативната медицина Аюрведа, а освен това е утвърдена и като мощен афродизиак.

прочети още

Честито на печелившите и очакваме да се свържете с нас на лично съобщение, за да разберете как можете да получите подаръците си.

прочети още

Поддържането на силен имунитет е важно не само през зимния сезон, когато върлуват грипове и настинки, но и през цялата година.

прочети още

Коледа наближава! Включи се в празничната ни игра от 7 до 26 декември 2020 и може да спечелиш СТРАХОТЕН ПОДАРЪК от серията билкови хранителни добавки Боралин - коледен пакет „Максимален ефект“ по избор! Последвай Фейсбук страницата ни, за да научиш повече.

прочети още

Tribulus terrestris е билка, позната у нас с имената трибулус, трабузан, кочи глави, чюнка и незабравимото „бабини зъби”. Турското име на растението, с което също е известно, е демирбозан. Билката с многото, и все шеговити, названия е сред най-изследваните растения през последните десетилетия.

прочети още

Откритията на Б. Николов са сензационни и през април 2007 в-к 24 часа излиза с материал на първа страница

прочети още

Кратки рецензии от корицата на третото издание "Растението убиец на холестеролните плаки"

прочети още

Излезе от печат най-новото трето допълнено издание на книгата "Растението убиец на холестеролните плаки" от Борис Николов

прочети още

Факсимилета на оригиналните протоколи от клинични изпитания на препаратите “Боралин”. Възможно е влошено качество на копирането, поради възрастта на някои от документите. За да разгледате, запишете фотокопието в твърдия диск на вашия компютър, след което отворете с предпочитаната програма за преглед на снимки и използвайте функция увеличаване (zoom).

прочети още