⭐️ БОРИС НИКОЛОВ. ФЕНОМЕНЪТ БАБИНИ ЗЪБИ - Откъс от книгата на Николай МОСКОВ „Най-добрите български лечители”

⭐️ БОРИС НИКОЛОВ. ФЕНОМЕНЪТ БАБИНИ ЗЪБИ - Откъс от книгата на Николай МОСКОВ „Най-добрите български лечители”

1 февруари 2023

  "Не знам колко българи се почувстваха през 2007 г. като членове на ЕС, но със сигурност мнозина се усетиха по-здрави благодарение на един билкар. Някои захвърлиха патериците след отшумяла коксартроза, други показваха белезите на незарастващи дълго рани, трети се хвалеха с прилив на енергия, сякаш имаха второ сърце. И всичко това от няколко разказа за лечителя Борис Николов и неговия препарат „Боралин”, в основата на който е извлекът от билката бабини зъби (Tribulus terrestris).

 

     Един 85-годишен знахар и билковата му отвара, към която учени проявяват нескрит интерес, докара хората до масова психоза, а светила в медицината се обявиха в негова защита.

 

     Всичко започна в Борисовата градина. Пристъпвах едва-едва, приведен от болки в кръста, когато ме спря приятел. „Дископатия”, изпъшках. „Няма страшно, бай Борис ще те оправи. Той прочиства кръвоносните съдове до капилярно ниво. Ето ти телефона му”, каза ми Руси, който бил на същия хал – с остра дископатия и високо кръвно. След пет дози от капките на Николов обаче нямало и помен от болки, нормализирал кръвното и холестерола.

 

     На мен ми бяха нужни само две дози, за да хвърля медицинския колан и да забравя за болката. Не стига това, ами чувствах прилив на енергия, на виталност, каквито и на 20 години не съм имал. Фитотерапевтът ми даде работен екземпляр от книгата си „Растението убиец на холестеролните плаки”, която се печаташе в момента. Четири месеца по-късно – през февруари 2007 г., написах статия за него във в. „24 часа”. Телефоните прегряха, хората искаха чудодейния лек. Историята имаше развръзка вече в ново време и аз трябваше да я опиша. Заредиха се поредица публикации, а в-к „24 часа” преиздаде книгата му в 30-хиляден тираж.

 

     Борис Николов се превърна в сензация, а билката бабини зъби поскъпна двойно и стана най-търсената. През 2007 г. лечителят успя да прегледа в дома си и да помогне на 960 души. След благодарностите на изцерените с малко страх очаквах да не би като бумеранг да се стоварят гневни обаждания и на недоволни от Борис Николов. Не се намери дори един обаче да отправи упрек. Нещо повече – известни лекари предложиха препаратът да се изследва, за да се внедри за лечение в болниците.

 

     Логично е. Лекарството на Борис Николов се доказва пред три медицински комисии. То помага против инфаркт, инсулт, дископатии и коксартрози, аденом на простатата и мастопатии, та дори и срещу грипни епидемии.

  Резултатите от действието на билков екстракт от бабини зъби отлежават в папките 20 години, въпреки че навремето изумяват експертите от Военномедицинска академия. Тогава решението на най-висшестоящите е препаратът да се внедри в практиката. Има и поставен срок за узаконяването му от Комисията за лекарствените средства към здравното министерство. Нищо такова не се случва и науката го обрича на забрава.

  Ето историята. "През 1985 г. двама американци стават нобелисти заради откритието си как става образуването на холестерола в организма и етапите, през които преминава превръщането на животинските мазнини в трите вида холестерол и функциите, които те изпълняват. Браун и Голдщайн обаче разгадават само как се образуват холестеролните плаки", пише Борис Николов. Той отива по-далече - прави възможно разграждането на тези плаки.

  Борис Николов изпитва действието на билката първо върху себе си. Тогава е само на 53 години, но заболява от сърце. "Бях много зле - подути крака, сърцето ми биеше лудо и прескачаше, стягаше ме в гърдите, а сили нямах никакви и т.н. Не можех да изкача и 10 стъпала. След като пих от билката, на 3-4 ден започна едно страхотно уриниране. Кръвта се пречистваше чрез бъбреците, дейността им се възстанови, спаднаха ми отоците, спрях да се задъхвам. И този ефект дойде след броени дни. Имах и висок холестерол. Всичко това е минало. Сега съм на 85 и не се оплаквам - тялото ме слуша, а умът ми е услужлив", реди разказа си Борис Николов.

 

     Тогава той - агроном по образование, започва да търси причините и да чете литература. "Нямах понятия какво е холестерол, дископатия и т.н. Започнах да ходя в Народната библиотека и да чета медицинска литература. После се прехвърлих в библиотеката на Медицинска академия. Като се присъедини към мен доц. д-р Ото Златарев, продължихме да четем заедно по библиотеките. И понятията се избистриха". Не помни откога не е ходил на лекар. "Правя си само кръвна картина веднъж годишно и нищо повече."

 

     Препаратът му става бич за много болести на хора, които от години обикаляли безрезултатно болници. Борис Николов започнал да води картотека на всеки - диагноза и лечение. Срещу името почти винаги накрая пише "оздравял". Мълвата разнесла лечителя. Според картотеката му вече над 8000 души са потърсили лек при него.

ПРОТОКОЛИ ОТ ИЗПИТАНИЯ НА ПРЕПАРАТИТЕ “БОРАЛИН” И ДР. ДОКУМЕНТИ

 

     (вж. „Протоколи клинични изпитания” в секция БЛОГ/НОВИНИ на тази страница)

 

     По-интересното е как светила в медицината първо с пренебрежение гледат на препарата, а после се дивят от резултатите му. На 6 януари 1988 г. Николов подава молба за патентоване до Института за изобретения и рационализации. Твърдо е решил да експериментира илача в лечебно заведение. Помага му доц. Ото Златарев, който работи върху липидната обмяна на клетките. Първите доброволци стават от дома за стари хора, където доц. Златарев завежда лабораторията. Резултатите са впечатляващи и доцентът прави доклад до Технико-икономическия съвет към МНЗ, и лекарството се внася за експериментиране в комисията по лечебни растения.

 

     Клиничното изпитание тръгва обаче едва след като Борис Николов излекува пенсиониралите се в Генералния щаб на БНА ген. Николай Недялков и полк. Кирил Митушев. Генералът урежда експериментът на лекарството да стане в поделение 22420. Централната комисия към Военномедицинската академия оглавява чл. кор. ген. майор Николай Василев. В основата на препарата е извлек от билката бабини зъби, но с добавки от други треви лечителят атакува различни болести.

 

     Излекуваните генерали уреждат изследването да се проведе във Военномедицинската академия. За влиянието на препарата върху болни се съставят три подкомисии - за неврологични заболявания, дископатии и коксартрози; за лечение на акутни (незарастващи) рани и за лечение на хрема и грип. Изпитанията продължават от 3 до 9 месеца през 1989 г., а сред доброволците има лекари и медсестри. Резултатите са впечатляващи - всичките 32-а с дискови хернии и гонартрози са излекувани, като 28 от тях оздравяват до седмия ден. Отшумяват и придружаващите заболявания у пациентите като язва, хипертония, глаукома, пиелонефрит, хипертрофия на лявата сърдечна камера, атеросклероза и др. Комисията заключава, че досега в практиката не е познато лекарство с такъв бърз и траен ефект и че то трябва да намери приложение при лечение на дископатии, спондилатрози и др.

 

     Невероятни резултати регистрира и комисията за незарастващите рани. „Илачът превъзхожда съвременните балсами "Вишневски" и "Шостаковски" и ускорява зарастването от 3 до 15 дни, пишат експертите. Зараснали са два пъти по-бързо гноясали преди това рани след операции на дифузен перитонит на 31 пациенти. Предимството на препарата е, че ефектът му е много бърз, разрешава въпроса с некрозите, лекува супорациите, прилага се в малки количества и е много икономичен. Той трябва да се въведе за широко приложение при хирургическите рани”, пише в доклада на комисията.

 

     "Боралин-3" е изпитано и върху 37 болни от остри вирусни инфекции, остър катар на дихателните пътища и грипозни. „Ефектът на 4-5 капки в ноздрите е зашеметяващ - още на първия ден температурата на болните се нормализира, а хремата изчезва. В досегашната практика лекарствено средство с такъв бърз ефект при заболявания на горните дихателни пътища не сме наблюдавали. Смятаме, че препарат „Боралин” може да намери широко приложение в масовата практика, особено при епидемични обстановки”, казват експертите. С една дума край на грипните ваканции и епидемиите в страната.

 

     Експериментът с лечението на аденом на простатата на 43 мъже между 47 и 83 години също излиза успешен. На 35 от болните (81%) размерите на жлезата се нормализират и симптомите изчезват.

     Междувременно тестът върху морски свинчета показва, че препаратът не е и токсичен, нито алергичен.

Тук е най-новото издание на "Растението убиец на холестеролните плаки" от Б. Николов

 

     Пациентите на Николов стават все повече и повече. Те предават от уста на уста чудесата на изцелението, появяват се и статии в някои вестници. През май 1990 г. идва заветното решение - препаратът се приема за внедряване. Има отговорник и срок. В действителност не става нищо.

 

     Борис Николов обаче не се задоволява с експериментите във Военномедицинска академия, а иска нагледно да покаже, че препаратът Б-1 (Боралин-1) разгражда натрупаните холестеролни плаки, които са причина за инфаркта и инсулта.

 

     През 1993 г. прави експеримент с живи зайци в ИСУЛ. Дотогава не е известен лечебен метод, който да спира образуването на холестеролни плаки или просто да ги изчисти от кръвоносните съдове.

 

     Борис Николов разделя зайците на 3 групи. На първата е добавена обикновена храна, в която е прибавено лекарството „Боралин-1”. Зайците от втората група са хранени с холестерол и мас, а от третата – с холестерол, мас и лекарственото средство. Месец-два след експеримента патологични изменения в аортната стена имат само зайците от втората група. В първата няма никакви липидни петна, а в третата те са далеч по-малки.

 

     Учените заключават: „Боралин-1” може да се прилага профилактично против образуване на холестеролни плаки в кръвоносните съдове.

     Въпреки многото протоколи за успешни изпитания, както и заповеди за въвеждането на лекарството в клиничната практика, това не се случва.

     Борис Николов обаче продължава да прави целебната отвара и да помага на хората. Към основната отвара от бабини зъби има още екстракти от магарешки бодил, глухарче, кантарион. „Уча се 37 г. да подобрявам извлека”, пояснява бай Борис. Пилите от нея твърдят, че усещат виталност на духа, голяма работоспособност и изявена потентност.

 

     Доказаните резултати от знахарската му дейност през годините са лечение на аденом на простатата, мастопатии при жените, шипове, дископатии, коксартрози, гонартрози, акутни рани, хрема и грип, разграждане не холестеролните плаки в артериалната кръвоносна система, а от тук и предотвратяване на инфаркт, подобряване на оросяването.

 

     Борис Николов започва да лекува в екип с невроложката д-р Надежда Маджирова.  Тя е един от лекарите, изпитали препарата на Борис Николов през 1989-1990 г. Днес тя си спомня: "През 1989-1990 г. извършвах опитите с препарата Б-1 (Боралин-1) в научно-изследователския Авиомедицински институт към ВМА. Тогава дозировката беше много по-малка - 10-15 капки. Въпреки това лечението имаше добър ефект. Като лекар знам, че препаратът на Николов против шипове и дископатии е противовъзпалителен и обезболяващ. Знам и че е напълно безвреден. Коктейлът от билки на лечителя помага, а не вреди. Той обаче не е панацея завинаги. Факт е, че има много добър ефект при порезни рани, възпалителни болести, грип. Неговата гордост обаче е борбата му с холестерола, а той е важен рисков фактор и предизвиква болести, от които се умира".

 

ВИДЕО: Разговор с Б. Николов и д-р Н. Маджирова  ВИДЕО: Гледайте интервю с Б. Николов и д-р Н. Маджирова в youtube   канала на Боралин   

   

     На Борис Николов започват да се обаждат и много лекари. Те казват: „Ние знаем за какво става въпрос”.

     Лечителят има свое обяснение как билков екстракт може да премахне ошипяването. „Шиповете не са костни образувания. Те са холестеролни образувания с калций. Образуват се след травми по тялото при удар или разкъсване – там се излива кръв, мястото посинява. После тази кръв се абсорбира отново от тялото, но там оставят следи от много нископлътния холестерол в кръвта. И той се закрепва заедно с калция за стените на кръвоносни съдове или в междуклетъчни пространства, където е било кръвонасядането. В неговата основа при кръвообращението започва да се наслагва лошият холестерол, който е в процес на кристализиране. И този шип започва да расте, притиска нерв и боли. Стигнах до този извод, защото Боралин ги разгражда. Във Франция също се смята, че шиповете не са костни образувания. Но калцирани, на рентгена, те изглеждат като кост и оттам е заблудата”, обяснява Николов.

 

     Опитът му преди години илачът да се изследва пропада заради липса на средства. „Тогавашният директор на Научноизследователския химикофармацевтичен институт (НИХВИ) каза, че са нужни 50 хил. лв. И така идеята се ликвидира”, спомня си бай Борис.

 

     По-късно пропада и желанието му препаратът да се внедри в производство като хранителна добавка. Пазарът обаче не търпи празно. Билката бабини зъби поскъпна двойно, а после в аптеките се появи и препарат менте. Борис Николов предупреждава: "В някои аптеки са пуснали в продажба продукт с название "Боралин" уж по моя рецепта. Това е направено без мое знание. Продуктът е с неизвестно съдържание и няма нищо общо с разработения от мен лечебен препарат. Фалшивият "Боралин" е с неизвестен консервант, вероятно етилов алкохол. Ако това е така, то има опасност страдащите от сърдечносъдови заболявания, акутни рани и др. да влошат здравословното си състояние”.

 

     През годините Борис Николов стриктно води картотека на всички свои пациенти, минали през дома му да получат лек. След публикациите през 2007 г. във в-к „24 часа” 85-годишният билкар успява да помогне на още 960 души. Редом до него като пръв помощник е внукът му Юлиян, който е посветен в делото на лечителя и е научен да приготвя илачите. Заедно с дядо си регистрират фондация „Боралин – живот за всеки”. /…/

 

     Читателските благодарности нямаха край. Сред тях бяха и моите.

 

     Борис Николов напусна ненадейно този свят в началото на юли 2009 г., дни преди да навърши 87 години. Препънал се и паднал в банята. Намерили го след близо 10 часа. Бил в ясно съзнание, докато от Бърза помощ го сложили в медицинската количка. Там клюмнал глава и лицето му застинало в усмивка, сякаш видял нещо по-добро."

 

     Москов, Николай. Най-добрите български лечители /Борис Николов. Феноменът бабини зъби/. Издателство „Слънце”,  София, 2010, с. 45-57.

 

     БР: В наши дни препаратите от серията „Боралин” се произвеждат и дистрибутират от фамилната фирма Боралин ЕООД. След съдебни битки, разпространението на фалшивия Боралин беше прекратено от страна на нарушителя. Книгата „Растението убиец на холестеролните плаки” претърпява три издания, като последното е допълнено с рецепти от лабораторията на лечителя, откъси от интервюта, които е давал за пресата, и документи, намерени в неговия личен архив. Вижте още в секция „Блог новини” в www.boralin.bg

 

Натиснете тук за повече информация за

билкови хранителни добавки

БОРАЛИН по рецепти на фитотерапевта

БОРИС НИКОЛОВ и неговата книга

РАСТЕНИЕТО УБИЕЦ НА ХОЛЕСТЕРОЛНИТЕ ПЛАКИ

www.boralin.bg

 


Боралин-1 напира да излезе от реактора

прочети още

с бабини зъби и жълт кантарион

прочети още

Вижте видео представяне на книгата на Николов

прочети още

Фамилната история на Боралин във фокуса на здравния журналист Радост Станчева

прочети още

Вашите отзиви са важни за нас! Благодарим на всички, които подкрепят мисията ни!

прочети още

ИНФОФАРМА: не малка роля за това изиграва лечителската практика на Борис Николов и неговите препарати от серията Боралин

прочети още

Статия във вестник 24 часа от 14 април 2007 г., посветена на Боралин

прочети още

Научете за ползите от великата билка с необичайно силни целебни въздействия!

прочети още

против образуване на холестеролни плаки в кръвоносните съдове

прочети още

Излезе от печат най-новото трето допълнено издание на книгата "Растението убиец на холестеролните плаки" от Борис Николов

прочети още

Публикация в Интернет страницата на в-к Труд на тема Борис Николов, неговия Боралин и билката бабини зъби.

прочети още

Факсимилета на оригиналните протоколи от клинични изпитвания на препаратите “Боралин”

прочети още

Воден моно екстракт от шампионската билка Tribulus terrestris

прочети още

Избрани публикации от вестници, списания и Интернет здравни портали

прочети още

Избрани публикации от вестници, списания и Интернет здравни портали

прочети още

"В секса няма нищо лошо и срамно... Той е изкуство"

прочети още

Избрани публикации от вестници, списания и Интернет здравни портали

прочети още

ОТ АРХИВА: Още изрезки от стари вестници, на тема препаратите БОРАЛИН и техния изобретател Борис НИКОЛОВ

прочети още

Обичате ли нашия висококачествен сироп от дървесен черен бъз?

прочети още

Откритията на Б. Николов са сензационни и през април 2007 в-к 24 часа излиза с материал на първа страница

прочети още

В България се срещат 22 вида, но само един от тях е лечебен - Hypericum perforatum

прочети още

Tribulus terrestris е билка, позната у нас с имената трибулус, трабузан, кочи глави, чюнка и незабравимото „бабини зъби”. Турското име на растението, с което също е известно, е демирбозан. Билката с многото, и все шеговити, названия е сред най-изследваните растения през последните десетилетия.

прочети още

Скромното глухарче крие неподозирана мощ

прочети още

ОТ АРХИВА: Публикации във вестник Лечител от далечната 1992 г.

прочети още

Гледайте единственото запазено интервю на фитотерапевта Б. Николов

прочети още

Благодарение на ТВ "Евроком", посланието на Боралин стигна до хиляди зрители

прочети още

Обобщаваме най-важните ползи на екстрактите от Tribulus terrestris, по рецепти на фитотерапевта Борис Николов

прочети още

При нежния пол помага за по-лекото понасяне неудобствата на климакса

прочети още

Глогът е известен със суперсилата си да тонизира сърдечния мускул

прочети още

Най-после на пазара се появи беззахарен сироп от дървесен черен бъз

прочети още

Съвети на билкаря Борис Николов по време на епидемии

прочети още

В-к ТЕЛЕГРАФ публикува малко известни рецепти на лечителя Борис Николов

прочети още

Билката бабини зъби получава огромна известност от лечителя Борис Николов

прочети още

Научете за ползите от великата билка с необичайно силни целебни въздействия!

прочети още

Чюнка, кочи глави, трабузан или... бабини зъби

прочети още

Избрани вериги книжарници и магазини, където е достъпна книгата на Николов

прочети още

Постигнете максимален ефект с пълен курс от само 4 бутилки Боралин!

прочети още

"Екстрактът е мощно нестероидно средство, полезно за хормоналния фон и за редица други състояния"

прочети още

"Едно от най-ценните действия е понижаване на холестерола."

прочети още

По рецепти на народния лечител Борис НИКОЛОВ

прочети още

Как се приготвя чай от бабини зъби за шипове по рецепта на българския лечител Борис НИКОЛОВ?

прочети още

Вижте част от книгата на лечителя Борис НИКОЛОВ

прочети още

Хранителна добавка укрепва ставите, отбранява ни и от холестерола

прочети още

"Толкова много ме болеше, изобщо не можех да работя. Докато не започнах илача на Борис Николов"

прочети още

Първите експерименти са извършени в ИСУЛ и върху доброволци от ВМА

прочети още

Билкови хранителни добавки по рецепти на лечителя Борис НИКОЛОВ

прочети още

Хипократ: Нека храната ви бъде лекарство и лекарството храна!

прочети още

Вижте старата опаковка на БОРАЛИН преди 2014 г., от когато е новата ни визия

прочети още

Холестеролните плаки в организма са причина за инфаркти

прочети още

Откъс от третото издание на книгата "Растението убиец на холестеролните плаки". Част "Анкета" представя интервюта и мнения от социалните мрежи на хора, съобщили за благоприятното влияние на препаратите "Боралин" .

прочети още

"Малко преди да си отиде, той разкрил една от многобройните си рецепти"

прочети още

"Бабини зъби. Единият вариант за ползване е като си купите готовия продукт Боралин..."

прочети още

ОТ АРХИВА: Списание "Родолюбие" от 1990 г. пише за билкаря и неговите открития

прочети още

Zdrave.org посвещава обстойна статия на Б. Николов и неговия Боралин

прочети още

Многопосочните въздействия на тази течна формула, направиха БОРАЛИН-4 любима хранителна добавка на хиляди

прочети още

Гледайте интервю с НИКОЛОВ, телевизионни демонстрации на негови рецепти и други видео материали.

прочети още

БНТ "Бързо, лесно, вкусно" Рецепта на Б. Николов с бабини зъби, демонстрирана от неговия внук Ю. Димитров

прочети още

Хранителни добавки с половин век история и клинично доказани въздействия

прочети още

Подгответе имунната система за предизвикателства!

прочети още

"Растението убиец на холестеролните плаки" в 30000 тираж като приложение на в-к 24 часа през 2007 г.

прочети още

Всичко важно за бабини зъби, БОРАЛИН и Борис НИКОЛОВ

прочети още

Рецептите на фитотерапевта Борис Николов

прочети още

Колегите проявяват интерес към бабините зъби и стават първите му пациенти

прочети още
Най-българската билка
17 февруари 2022

Кое е растението, на което е посветена книгата на лечителя Николов?

прочети още

Как да сме №1 в лекарския кабинет, на работа, след работа и... в леглото?

прочети още

"Една от много добре изучените билки, благодарение най-вече на лечителя Борис Николов..."

прочети още

Юлиян Димитров демонстрира рецепта на Борис Николов в предаването по ТВ7 "Споделено с Вихра"

прочети още

По рецепти на народния лечител Борис НИКОЛОВ

прочети още

lekuvai.bg пише за Николов и неговите рецепти

прочети още

Научете от бестселъра на фитотерапевта Борис Николов

прочети още

Билкови добавки Боралин в промо пакети "Максимален ефект"

прочети още

Станете последователи на instagram профила на Боралин!

прочети още

След три издания, книгата на Борис Николов вече е достъпна за читателите в столични и регионални библиотеки.

прочети още

Деси получи пратка БОРАЛИН

прочети още

Производство на хранителни добавки и козметика на ишлеме

прочети още

"Еликсир на петрички лечител спасява човешкото сърце само за 3 дни! Най-ефикасният метод на Борис Николов е този с бабините зъби"

прочети още

Благодарим на всички за участието! Ето и четиримата победители в нашата томбола...

прочети още

Можете да намерите пълната гама Боралин вече и в аптеки Фрамар! Попитайте за допълнителни пакетни отстъпки нашия Инстаграм модел и инфлуенсър Десислава Стоянова!

прочети още

Бабини зъби спомага и за регулирането на кръвната захар

прочети още

Магазин „Здравница” е дългогодишен партньор на Боралин

прочети още

Коледа наближава! Включи се в празничната ни игра!

прочети още

Най-претоварените здравни институции по празниците са Бърза помощ и черния ни дроб.

прочети още

От народната лечителка баба Дивлевица, която също е от Македонския край, той научава за лековитата билка

прочети още

За да помага на близки, младият Николов обикаля дрогериите, но се оказва, че никой аптекар не е и чувал за Tribulus terrestris

прочети още

Actualno.com: Лечителят Борис Николов ни остави тайна рецепта, която използваше бай Тошо

прочети още

Д-р Папазова за лечебните свойства на Бабини зъби

прочети още

Как да повишим мощността и да удължим живота на този агрегат?

прочети още

През 1993 г. ИСУЛ тества и официално признава капките Боралин

прочети още
"168 часа" за Николов:
14 ноември 2021

"Открива катализатор, който оптимизира действието на илача"

прочети още

Заради кое растение Александър Велики завладява остров Сокотра?

прочети още

„Малко преди да се спомине, бай Борето Николов ми каза що да сторя, ако искам моторчето в гърдите ми да работи като швейцарския часовник на Живков“

прочети още

Опитай пълен курс от само 4 опаковки + още 1 подарък!

прочети още

Най-известната рецепта на фитотерапевта Петър Димков.

прочети още

Търсете Боралин и в магазините на FHL - Фитнес и здраве

прочети още

Комбинирайте с Боралин-4 или Боралин-8 за подкрепа на гръбнака и ставите

прочети още

Прадедите ни сваляли булото на младоженката с шипков клон. Шведите ядат супа от шипки. Любима рецепта на фитотерапевта Борис Николов за шипково вино.

прочети още

Интервю от 2012 г. с Юлиян Димитров - внук и ученик на лечителя Борис Николов

прочети още

"Борис Николов е сред най-известните български лечители. За него са писали дори чуждестранни медии...."

прочети още

Интернет порталът разказва пикантна история от миналото на Николов...

прочети още

Приживе неговата слава се разнася из цялата страна

прочети още

Трънливата билка тормози летовниците

прочети още

Бил само на 53 години, а чувствал, че му остава не повече от година-две живот

прочети още

Възползвайте се от летните предложения на промо пакети "Максимален ефект"

прочети още

Порталът vijti.com споделя историята на Николов и Боралин

прочети още

Богата билкова аптека в центъра на София

прочети още

Боралин ви подарява ваучер за половината от цената на цикъл консултации с нутриционист

прочети още

Какво ни завеща Борис Николов?

прочети още

Разработва технология за оптимално извличане на целебните съставки

прочети още

Второ участие в "Бързо, лесно, вкусно" на Юлиян Димитров - внук и ученик на фитотерапевта Борис Николов.

прочети още

Каква е връзката на лечителите Петър Димков и Борис Николов с тези растения?

прочети още

Боралин в промо пакети с други продукти

прочети още

Дори без да го искаме, ежедневно сме подложени на билкова терапия

прочети още

Как да помогнем на бъбреците и черния дроб?

прочети още

Съществува ли „ваксина” срещу сърдечно-съдови проблеми?

прочети още

Да видим какво ще намерим в градината и в супермаркета, за да потвърдим старата поговорка, че храната е най-доброто лекарство.

прочети още

Билкова сервизна акция за двигателя!

прочети още

То е основна съставка на опасна напитка, покорила Европа.

прочети още

Kakda.org: Билката бабини зъби получава голяма популярност от лечителя Борис Николов

прочети още

За цялата фамилия, за всички в офиса - 20 опаковки различни видове Боралин на изгодна цена + много подаръци и безплатна доставка

прочети още

Яжте лозови сърми за здраво сърце, за добро зрение плакнете очите с мъзга от зарязаната асма

прочети още

"Три комисии заключават, че лекарство с такъв бърз ефект няма"

прочети още

Комбинация от билки в подкрепа на гръбнака

прочети още

Телешки рог срещу паразити и пепел от заешка кожа за сърцето. Как са се лекували българите преди Освобождението?

прочети още

Публикувано на страницата на "Здраве и вино"

прочети още

Когато си опитал всичко, време е за тази билкова комбинация

прочети още

Една от най-полезните подправки липсва на трапезата ни

прочети още

Изгодни пакетни предложения пълен курс Боралин.

прочети още

QR код за директно присъединяване към единствената Фейсбук група, посветена на билката бабини зъби (Tribulus terrestris)

прочети още

"Екстрактите от серията Боралин правят тези процеси обратими"

прочети още

Възможно ли е да "рециклираме" износените стави?

прочети още

Повод за национална гордост е, че нашата страна е най-големият производител на…

прочети още

45 навършва тази година серията билкови хранителни добавки „Боралин”.

прочети още

Куркумата е не само кулинарно, но и лечебно растение. Подобрява работата на жлъчката и черния дроб.

прочети още

Как да си №1 в спорта, на работа, след работа и в... леглото?

прочети още

Народният лечител Борис Николов препоръчваше изобилие от ябълки в диетата

прочети още

Има голямо сърце, нещо което е твърде дефицитно днес

прочети още

Ето коя е била любимата отвара на Тодор Живков

прочети още

Комбинирайте с Б4 и Б8 за максимален ефект

прочети още

Ефектът от проведеното лечение с тези препарати изумява три комисии във ВМА

прочети още

Последвайте ни в социалната мрежа!

прочети още

През 1984г. заедно с български лекари и учени провежда системни експерименти с хранителната добавка Боралин-1 (Б1) въз основа на Бабините зъби. 

прочети още
Схема на прием
2 януари 2021

Ето схемата, по която се приема Боралин-4, 5 и 8

прочети още

Възползвайте се от зимните предложения на промо пакети "Максимален ефект"

прочети още

Честито на печелившите и очакваме да се свържете с нас на лично съобщение, за да разберете как можете да получите подаръците си.

прочети още

Поддържането на силен имунитет е важно не само през зимния сезон, когато върлуват грипове и настинки, но и през цялата година.

прочети още

Освен в България, Tribulus Terrestris присъства в народната медицина на различни световни култури. Особено популярна е в Индия, където се използва в лечебните практики на алтернативната медицина Аюрведа, а освен това е утвърдена и като мощен афродизиак.

прочети още

Близо половин век за Боралин-5 се говори от уста на уста

прочети още

Въпреки закачливото си име, билката има мощно действие върху организма. Как да избегнем страничните ефекти и да се насладим на ползите от екстрактите Боралин по рецепти на фитотерапевта Борис Николов?

прочети още

Коледа наближава! Включи се в празничната ни игра от 7 до 26 декември 2020 и може да спечелиш СТРАХОТЕН ПОДАРЪК от серията билкови хранителни добавки Боралин - коледен пакет „Максимален ефект“ по избор! Последвай Фейсбук страницата ни, за да научиш повече.

прочети още

Онлайн изданието "Български Фермер" пише за Боралин и Николов през 2017 г.

прочети още

Николов разработва съвместно с военни медици препарат с кодово име Б1

прочети още

Възползвайте се от есенните предложения на промо пакети "Максимален ефект"

прочети още

spomen.bg публикува очерк на журналиста от в-к 24 часа Николай Москов

прочети още

Изобретенията на Николов привличат вниманието на военните

прочети още

Как моторчето в гърдите да работи като швейцарския часовник на Тодор Живков?

прочети още

Могат да се използват за профилактика и лечение на възпаления, хронични заболявания и различни инфекции

прочети още

Изобретение на наш лечител от 1976г. изумява медици с ефективността си.

прочети още

Боралин-1 е вашата начална спирка към промяната!

прочети още

Николов разработва начините това растение да се превърне в спасител на човешкото здраве

прочети още

Кратки рецензии от корицата на третото издание "Растението убиец на холестеролните плаки"

прочети още

Търсете бестселъра на Борис Николов във верига книжарници Сиела

прочети още

Възползвайте се от пролетните предложения на промо пакети "Максимален ефект"!

прочети още

Още една публикация в Интернет страницата на в-к 24 часа на тема Борис Николов, неговия Боралин и билката бабини зъби. ЛЕЧИТЕЛЯТ БОРИС НИКОЛОВ: БЪЛГАРСКАТА „ВИАГРА” СЕ КАЗВА БАБИНИ ЗЪБИ

прочети още

Благодарение на Борис Николов, Живков изкарва до дълбоки старини без кръвно и холестерол

прочети още

Изданието на Национална асоциация на пчеларитe вестник "Пчели" пише за Борис Николов и билката бабини зъби

прочети още

Отварата намалява риска от инфаркт, вкарва в норма нивата на холестерола и допринася за голяма потентност.

прочети още

Любимият блогър Невена Босилкова пише за нашите продукти!

прочети още

ВЕЧЕРНО: "Билката бабини зъби ни избавя от холестерол, хипертония, аденом на простатата, мастопатии, шипове, дископатии"

прочети още

Билката може да бъде и опасна, ако се прекалява с нея

прочети още

ИСУЛ и ВМА извършват клинични изпитания на Боралин, които доказват ефикасността и безопасността му

прочети още

Новинарският портал представя Боралин през 2013 г.

прочети още

Възползвайте се от промо пакетните ни предложения!

прочети още

Уважаваният блогър удиви Мрежата с тази статия с близо 200000 прочита

прочети още

Как да върнем биологичния часовник с 20 години?

прочети още